Kezdőoldal » Otthon » Kert » Körte levél bolha ellen...

Körte levél bolha ellen melyik permetszer használ?

Figyelt kérdés

2020. jún. 14. 19:46
 1/4 anonim ***** válasza:
12%

Beütöd a keresőbe "körte bolha" és mindent megtudsz .

Vagy elmész a mezőgazdaságba ,és meg is vásárolhatod azonnal.

2020. jún. 14. 21:10
 2/4 mindentudó99 ***** válasza:
69%
Amire rá van írva az egy se. Mospilan jó rá állítólag de a dupla dózis se ért semmit
2020. jún. 14. 21:34
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Tény, hogy semelyiktől nem hatódnak meg különösebben a körtelevélbolhák.

Úgy emlékszem, a Vertimec tavaly működött, kicsivel az előírt töménység felett. Egy hátránya, hogy II. kategóriás, vagyis nem mindenhol fogod megkapni zöldkönyv nélkül.

Valahol olvastam, hogy paraffinolajjal együtt ajánlják, de a paraffinolajat meg nem szeretik a levelek, eltömíti a gázcserenyílásokat.

2020. jún. 15. 08:49
 4/4 anonim ***** válasza:

Éveken keresztül eredménytelenül küzdöttem a levélbolha ellen, de az idén még nem találkoztam e jeles károsítóval! (remélem, hogy ezután sem jelentkezik). Tavaly a (kb. júniusban) boltban javasolta az eladó, hogy próbáljam ki a SURROUND WP nevezetű szert, és ennek + mospilan használatával részleges eredményt értem el, mert a bolhaállomány - az előző évekhez viszonyítva jelentősen csökkent. Hogy nem tűnt el teljesen szerintem az annak köszönhető, hogy a technológiai rend az első permetezés idejét vírágrügyek duzzadási időszakára irja (én mej júniusban kezdtem). Idén tartom magamat a technológiához, és úgy néz ki, hogy minden rendben van!

Érdekesslgként még annyit, hogy a surround nem méreg, hanem egyszerűen nagyon finomra őrölt kaolin (porcelánföld) por. Hatása abban nyilvánul meg, hogy vékony réteget alkot a levélen, hajtásokon, amin a károsítók petéi nem tudnak megtapadni.

[link]

(van bővebb leírás is, de lusta voltam keresni)

Még egy dolog: nem túlzottan sűrű a lombozat?

2020. jún. 15. 16:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!