Létezik mindenre jó általános permetszer, ami kiskertben gyümölcsfára-szőlőre minden lényeges betegség ellen hatásos?
Lenne ilyen is,de azok nem 3 kategóriások.
Rovarok ellen a Krate zolt használom,eg most fettem Full 5 sg
Gombák ellen nagyobb a választék,nagyobb kiszerelésben is .
A mezőgazdasági boltok abban érdekeltek,mennél több kis kiszerelést adjanak el .
Minden betegségre ajánlanak 10 l be valót ,kb 1400 feletti áron .Nagyon oda kell figyelni.
Vannak sokmindenre jó szerek, de ha utánanézel, nagyjából mindent csak 1-2 alkalommal szabad használni egy évben. Ezt mondjuk én se tartom be, de lehetőleg nem túlzom el, és ha lehet, váltogatom a szereket.
Azt jól írja a 2-es, hogy nem naptár szerint kell permetezni, hanem időjárás szerint. Hűvös, csapadékos időjárásban nem azok és nem akkor támadnak. Inkább próbáld felismerni a jeleket, és szükség esetén nekiugrani a permetezésnek. Ami meg soha nem jelentkezik nálad, az ellen meg nem permetezni. Nekem rengetegféle növényem van, emiatt rengetegszer kell permeteznem, hol ezt, hol azt, de csak néhány dolog ellen permetezek megelőző jelleggel, mert a legtöbb dolgot utólag is el tudom kapni, ha hetente kétszer szétnézek a gyümölcsösben.
A ribizlin biztos, hogy ribizlirozsda van? Nem lehet, hogy ilyen?
Mert ez levéltetű. Általában már virágzás előtt érdemes ellene permetezni.
Köszönöm a válaszokat. Persze, nem egy darab csodaszerre gondoltam :o) hanem, vmi univerzális gombaölő + egy jó rovarölő keverékre, és azzal védekezni egész szezonban. Értem én, hogy nagy választék, meg minden külön-külön, meg ami nincs az ellen minek permetezni, stb. Dehát nem mindenki kertészmérnök meg biológus.
#5 --> bingó! egyik felén pont ilyenek a levelek. Meg sok 1az1ben olyan, mint a szőlő-peronoszpóra: sárgás barnás foltok, dudor nélkül, aztán az egész levél elbarnul. Egyenlőre Manzate-ét fújtam rá, ez volt itthon, meglátjuk mi lesz. De akkor ha dudoros, akkor tetű is van. Akkor Karate-ét is kap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!