Fagykár? Vírus? Burgonyavész? Mi lehet a levelekkel?
Épp elkezdett bokrosodni a krumplim, erre a parcella szélén lévő kisebb bokrok levelei elkezdtek csúcstól feketedni. Csúcsa fekete, utána a szár felé száradt, sárga. A frissen feketedett levelek enyhén befelé csavarodnak-ahogy lassan én is:)- és puha tapintásúak. Mi a csuda lehet ez?
Olyan, mintha a kisebb bokrok nem tudnának felszívni elég nedvet, mert a középen nőtt nagyobb bokrok vagy egyáltalán nem, vagy néhány levélen mutatják a tünetet... Levélfodrosodásra is gondoltam, de legalább 3 fajta lett elvetve, mégis a fejletlenebb bokrok a legcsúnyábbak mindegyik fajtából. Ötlet?
Nem lehet olyasmi, mint a szőlőnél?
Az is, hogyha elkap vmit(legtöbbször gomba), az is fekete pöttyös lesz a levele
Szoktad locsolni?
Szerintem víz hiány a nagyobbaknak már lejjebb van a gyökere ahol nedvesebb a talaj
Aszály akkor lehet esetleg, ha homokon van a krumplid. Száraz földben eleve csírázni se kezd.
Mire egyáltalán kibukkan a földből, akkor a gyökere már 20-30 cm mélyen van, ott meg még van valamennyi nedvesség ilyenkor kötött talajon. Én még soha életemben nem láttam tavasszal kiszáradt krumplit.
Nem fagyzugban laksz? A fagy ilyesmit csinál, de akkor annak egyik napról a másikra kellett történni, nem folyamatosan romlani a helyzetnek.
A burgonyavész ilyen korán nem jelentkezik, és nem is így néz ki. Levélfodrosodás meg az őszibarack betegsége, nem a krumplié.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!