Kezdőoldal » Otthon » Kert » Levendulát mindenképp vissza...

Levendulát mindenképp vissza kell vágni?

Figyelt kérdés
Kb. 3-4 éve ültettem kis levendulabokrokat és "gyönyörűen" kibokrosodott, elfásodott, betölti azt a néhány négyzetmétert, amit gondoltam neki. Télen is takar, nyáron meg pláne, bár latszik, hogy kicsit elvadult, ami szerintem nem áll rosszul neki, olyan természetes és buja. Viszont aki vágja, az meg egyértelműnek tartja az évi csonkolást. Ez csak esztétikai kérdés végeredményben? Olvastam, hogy magára hagyva betegesebb lehet vagy ilyesmi, de hát ez nem éppen van halálán. Köszi!

2020. jún. 1. 12:02
 1/9 anonim ***** válasza:
72%
Nem fontos metszeni, ha egészséges. Ha gyengén fejlődne, akkor kellene ifjítani. Én se metszem, már vagy 15 éves, és szép, mutatós. Szóval, ilyen esetben csak esztétikai kérdés.
2020. jún. 1. 13:43
 2/9 anonim ***** válasza:
35%
Tavasszal kell metszeni, teljesen. Nekünk már gyönyörű nagy és tele van virággal. Muszáj metszeni mindig mert fás lesz a szára és csúnya.
2020. jún. 3. 10:30
 3/9 A kérdező kommentje:

Köszi, de szerintem nem csúnya az :)

Egyszerűen csak nagy. A szára fás, az igaz, de nekem még tetszik is. Nagyon megnőtt, nagyon buja, nem is olyan elegáns, de szeretem így.

2020. jún. 3. 12:36
 4/9 anonim ***** válasza:
0%
Akkor mi a kérdés? Ha neked tetszik így akkor ok. viszont a levendulának annyira nem jó.
2020. jún. 3. 15:17
 5/9 A kérdező kommentje:
Az a kérdés, ami le van írva a kérdésbe. Mi lesz a baja?
2020. jún. 3. 19:23
 6/9 A kérdező kommentje:
Talán enyhén nyers volt a válaszom, bocsi. Viszont tényleg csak esztétikai "gondot" említenek több helyen, az viszont nem annyira hat meg. Ha gomba támadja meg, az is független ettől. Illetve annyiban nem, hogy a gomba a megmetszett ágon józan paraszti eszem szerint könnyebben bejut. Aztán lehet, hogy a nagy ágakat bántja inkább, de ezt nem láttam leírva sehol. Ráadásul a gyökerek által lesz gombás elvileg.
2020. jún. 3. 20:11
 7/9 anonim ***** válasza:
77%
Szerintem a levendulat nem nagyon támadja meg gomba vagy ilyesmi mert igénytelen növény. Ha elfasul a szára akkor azt mar nem lehet vissza csinalni.
2020. jún. 3. 21:42
 8/9 A kérdező kommentje:
Igen, olyan szapora és kemény, hogy sok helyen gyomnak számít. De gombás lehet.
2020. jún. 3. 22:57
 9/9 anonim ***** válasza:
77%

Ezt nem tudtam.

Én csak azért írom a metszést mert az enyémen látom mennyire gyönyörű és egészséges lett tőle.

2020. jún. 4. 10:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!