Levendulát hova ültessem?
Figyelt kérdés
6 kis palánta levendulát vettünk, nem tudom, hova ültessem. Milyen gyorsan nő, rögtön szabadföldbe, vagy balkonládába, vagy hova lenne érdemes? Árnyékba, napos részre, mi lenne jobb?2020. ápr. 22. 13:27
1/9 anonim válasza:
Foldbe mehet azonnal. Ugy ultesdnhigy terjed mint a veszedelem. Jobore negyszer akkora lesz mint most.
2/9 A kérdező kommentje:
Ohh, az szép! Öntözgessem naponta, nem szárad/ég stb. ki?
2020. ápr. 22. 13:48
3/9 anonim válasza:
Teljesen igenytelen, semmit nem kell vele csinalni. Tavasszal jovore majd vissza kell vagni.
4/9 anonim válasza:
Napos helyre rakd,ősszel meg metszd meg.
5/9 anonim válasza:
Szereti a napot, anyukám levendulája olyan helyen van ahol egész nap éri a közvetlen perzselő napsütés, és gyönyörű, jól érzi magát. :D
Én csak olyan helyre tudtam rakni, ahol több órát tűzi a nap, utána lombárnyékban van, itt is jól érzi magát.
Mehet cserépbe is, vagy a szabad földbe. (Annyi, hogy ha cserépbe rakod, akkor legyen jó bőséges hely neki, és/vagy telelni vidd be fagymentes helyre.)
Locsolni ritkán kell. Szabadföldben szerintem elég nagyritkán, ha nagy forróság és szárazság van. Cserépben akkor, ha már száraz a földje.
Az a fontos, hogy ne álljon alatta a víz semmiképpen, azt nem szereti.
Virágzás után vissza kell metszeni, más teendő nem igazán van vele. :)
6/9 anonim válasza:
Mások mellet az #5. válaszoló részletesen leírta a teendőket. Annyit tennék hozzá, hogy a földje meszes (lúgos kémhatású ) legyen, mert a savanyú (tőzeges) földben nem tenyészik. Ezt elérheted kevés (kevés pl. 1:20) zúzott meszes vakolat hozzákeverésével.
7/9 anonim válasza:
Nálam enyhén savanyú talajban van, és szép. 6-6,5 pH-tól már jó, nem muszáj kimondottan meszesnek lenni.
8/9 anonim válasza:
Napos helyre és kb tök mindegy milyen földbe mert el van mindenhol. Mi most visszametszettük teljesen és már gyönyörűen hajt mert el volt bokrosodva és nem volt szép.
9/9 A kérdező kommentje:
Sokat segítettetek, köszönöm szépen!!! :)
2020. ápr. 23. 15:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!