Ha mézalmát (fanyarka) szeretnék ültetni egy adott helyre, de ott hangyák élnek/éltek a közelben, a föld alatti járatokban, akkor oda szabad?
Figyelt kérdés
Nem fogják elpusztítani a hangyák a növényt? Én azt gondolnám, hogy nem, mert ültettem már "hangyás" környezetbe bokrot és megvan benne. Csakhogy itt viszonylag központi területükbe ástam bele, de vártam egy napot, hogy evakuálják magukat, gyakorlatilag "kiszellőztettem" a lyukat, most nincs ott nagy mozgás. Ezek ilyen picike fekete hangyák voltak.2020. máj. 30. 11:33
1/4 anonim válasza:
A hangya nem káros a növényre, sőt, mivel pusztítja a tetveket.
2/4 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm! Akkor kifejezetten ideális környezet is lehet a bokornak. Remélem, nem sok hangyát érintettem vele.
2020. máj. 30. 11:57
3/4 anonim válasza:
#1 ez egy nagyon elterjedt tevedes. a hangya nagyon is karos lehet a novenyre, mivel tetveket telepithet ra, amiknek a mezharmatat eszik. gyakorlatilag haziallatkent tartjak oket. nem minden faj csinalja ezt, de amelyik nem, az is arthat, mert elhordjak a foldet a gyokerek kozul. nyilvan a talajlazitas fontos, de tulzasba se szabad esni, mert kiszarad a noveny.
kerdezo: en elobb kiirtanak onnan a hangyakat. rendszeres ontozes segithet, vagz asd fel a teruletet, pusztitsd el a feszket, remelhetoleg odebballnak. ezutan ultetnek. vagy teljesen mas helyre ultetnem.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Igen, ezt a problémát már hallottam, valóban. Abban bízom, hogy a mézalmának látszólag "száraz" és vékony levelei vannak, így nem vonzó a tetveknek (meg nem is olvastam róla, hogy érzékeny rá). Ettől függetlenül veszélyforrás lehet. A konkrét terület kiszellőzött, ahová a mézalma-sövényt tervezem, ott meg amúgy is nagyobb hangyakolóniák élnek, kiirtani nem akarom őket annyira.
2020. máj. 30. 17:49
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!