Meg kell metszeni a leandert virágzás után?
Figyelt kérdés
Arra lennék kíváncsi, hogy leanderem (kb 1m 10-20cm) virágzás után igényel e metszést? tavaly metszettem teleltetés előtt, hogy bokrosodásra serkentesem, viszont idén hagynám nőni egy kicsit. Metszem vissza a virágait nyílás után?2020. máj. 28. 10:59
1/2 anonim válasza:
Nem, ha visszametszed, az az ág nem virágzik a következö évben.
2/2 anonim válasza:
A következő évben virágzik, de abban az évben már nem.
Ha a virágszár nem szárad le a virágok hervadása után, akkor újabb virágot hoz még abban az évben. Ha leszárad, akkor még azon a hajtáson jöhet újabb virág.
Teleltetés előtt csak akkor érdemes megmetszeni, ha tudod úgy teleltetni, hogy a telelőhelyen egy levelet se hoz. Vagy ha tudod úgy teleltetni, hogy hajt, de mivel nagyon világos és nem meleg a helye, ezért nagyon erős hajtásokat hoz. De ha megmetszed, aztán télen vékony, megnyúlt hajtásokat hoz, az úgy nem jó. Én csak tavasszal szoktam metszeni, amikor kiteszem őket a pincéből.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!