Ez jogos volt? Ezek szerint tábortüzet se lehet rakni?
Figyelt kérdés
a kertemben volt egy nagy bozót, kiirtottam, és elégettem, mire a szomszédaim kihívták a tűzoltókat
ezek szerint tábortüzet se lehet rakni, vagy csak a bozót elégetése (nem csak úgy felégettem, hanem máglyát raktam belőle) tiltott?
2020. máj. 27. 10:50
11/13 anonim válasza:
Szerintem nézz utána a helyi rendeleteknek, mert vannak erre vonatkozó szabályok. Van ahol meg van határozva, hogy az éve vagy a hét melyik időszakában égethetsz gazt. Fűnyírás is szintén ebbe tartozik, de a hétvégi tilalom inkább az üdülőövezetekre jellemző. Én hétvégén is ugyanúgy nyírom a füvet benzinessel, ahogy a szomszédaim is.
12/13 anonim válasza:
Jó tudni, hogy erre kimennek rendőrök, sose hittem volna. Akkor megpróbálom én is, nálunk a nyugdíjasok (nem 80 éves) csak hétvégén érnek rá füvet nyírni, este pl. Vagy fűrészelni....
13/13 anonim válasza:
Két dolog lehet:
1. Helyi rendelet szabja meg nálatok is, hogy melyik nap szabad gazt/ágakat égetni. Munkahelyem településén pl. csak keddenként szabad, nálunk meg soha sem, a zöldhulladék-szállításra hivatkozva.
Bográcsolni, csurdítani szabad. Szóval bármit el lehet égetni, csak legyen nálunk egy darab szalonna botra húzva, onnantól senkinek semmi köze...
2. Túl nagy volt a tűz, veszélyesnek találták a tűzoltók is.
Tűzoltóság által kiadott, száraz időjárás miatti tűzgyújtási tilalom soha nem vonatkozik kiskertekre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!