Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mi baja a benzines fűnyírónak?

Msebi06 kérdése:

Mi baja a benzines fűnyírónak?

Figyelt kérdés

Van egy Al-ko Classic 46BR fűnyíró B&S 3.75 HP motorral. Mindig első rántásra indult, szép hangja volt, olaj, szűrő időben cserélve, stb...

Ma indítottam volna a szokott módon és a berántó zsinór félútnál megakadt, pedig jó erővel húztam. Próbáltam húzni megint, és éreztem, hogy ugyanazon a ponton nagy ellenállása van, már féltem valami törni fog. Megnéztem lent a késnél, tekertem és végül átfordult, pedig nem is erőltettem annyira. Onnantól könnyen lehetett tekerni, nagyon könnyen, berántásnál mintha csökkent volna a kompresszió. Próbáltam indítani, néha beindult, de le is állt 1 mp múlva, míg kb a 20. rántásra tényleg járt. A hangja jó volt, de fehér füstöt okádott. Gondoltam járatom kicsit, hátha sok benzin került be és majd kidolgozza, de kb 1 perc múlva is tolta és elkezdte a motorolajat is kiköpni a kipufogón, úgyhogy le is állítottam. Spriccelve sok olaj jött ki, de 2szer kb hüvelykujjnyi "tócsát" is kiköpött a vázra.

Szétszedés után a következőket tudom elmondani. A kipufogó elég olajos volt, a gyűrűk rendben (az olajlehúzó kicsit kopott, az cserélve lesz), henger falán nincs sérülés még válla sincs, hajtókar, dugattyú rendben. Szelepek tiszták, konkrétan az egész motor nagyon szép tiszta, a leengedett motorolaj is az volt, kb 5-6 órát ment vele. Gyári B&S olaj, mindig ilyet használok.

Mivel kék füst nem volt, de mégis jött köpte az olajat, lehet esetleg, hogy a szelepszárnál jött ki? De a kompresszióhiány és a legelején a motor megakadása mitől lehetett?

2020. máj. 24. 21:56
 1/4 anonim ***** válasza:
Orra fordításra így reagál. Kàr volt szétszedni.
2020. máj. 25. 00:14
 2/4 anonim ***** válasza:
Ahogy az 1-es is írta, valószínűleg megdöntötted a porlasztó felé, és megszívta magát olajjal. Tudatlanságomban én ís így jártam az enyémmel, csak mikor nem akart átfordulni, akkor rájöttem a hibámra ,kivettem a gyertyát és úgy rángattam, meg elmostam a légszürőt és annak házát. Így is füstölt, de idővel abbahagyta.
2020. máj. 25. 03:16
 3/4 A kérdező kommentje:

Szuper, akkor nincs is baja.

Én vágtam vele utoljára a füvet csak egyenes terepen. Viszont most hogy írtátok tesómék pakoltak a garázsban és más helyen is volt a fűnyíró. Lehet akkor döntötték meg. Veszek tömítéseket, összerakom és kipróbálom, visszaírok mi lett az eredmény.

Köszönöm a válaszokat!

2020. máj. 25. 08:46
 4/4 A kérdező kommentje:
Összeraktam tegnap a fűnyírót, minden rendben vele. Köszönöm a segítséget!
2020. jún. 1. 20:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!