Konyhakerti növények termesztésében lehetséges ma teljesen függetlennek lenni a vetőmagok terén?
Konkrétabban mire gondolsz?
Bizonyos növények esetében igen, mint pl hagyma, fokhagyma, saláta, cékla viszonylag nem nehez magot termelni. Hagymánál pl elrakod a nagy hagymát ami kimagzik azokat a magokat elveted abból lesz a dughagyma amit a következő évben dugvanyozol. Salátát nem szeded le hagyod mig megöregszik és kimagzik.
Krumpli esetében nagyon nehéz a hibrid nemesitett fajakoat hiába ülteted ujra valszeg alig lesz termés.
Sárgarépa petrezselyem esetében is nagyon nehéz magot termelni.
Szóval nemigazán éri meg....
lehet, csak a faji sajátosságokat kell ismerni és a megporzás működését
az is számít, h mi van a szomszédban, tudsz-e izolációs távolságot tartani, de lehet mesterséges izolációt is pl tüll anyaggal zsák a virágra vagy egy kis fóliasátor...
szélporozta növényeknél párszáz méter izolációs távolság is elég
vagy esetleg időbeli izoláció...
vannak ilyenről könyvek is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!