Kezdőoldal » Otthon » Kert » Kerti faházban lehet ősszel,...

Kerti faházban lehet ősszel, télen ruhát, cipőt, egyéb holmit pl. könyvek, ágyneműk stb. tárolni, anélkül, hogy tönkremennének benne, vagy csak szerszámoknak jók az ilyen faházikók?

Figyelt kérdés
Akinek van; Beázik? Dohosodik? Bemásznak rágcsálók? Használnátok "benti" dolgok tárolására gardrób vagy egyéb tárolóhelyiség híján?

2020. máj. 17. 15:47
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Sok mindentől függ, kérdező. A nedvességről írtak már, nem ragoznám, de pl az állatok esetén kísérletezni érdemes, mi tartja távol őket nálad - mert erre sincs univerzális recept, függ a te kerted jellegétől, környezetétől, meg hogy milyen tájon, klímában élsz, esetleg a tengerszint feletti magasságtól is.

Levendula általánosan elég jó a rovarok távol tartására (azt viszont nem tudom, hogy a rovarok közül a darazsak, méhek ellen jó-e, de pl moly ellen remek.)

A kertem tele van pocokkal, vakonddal. A vakond miatt kérdés, hogy alábetonozott-e a tárolód, vagy sem, bekúsznak-e növények pl borostyán, de nálam nagyra nő pl a csalán, az egyik kerti tárolómba is "betekeredett" már néhány szál (ki lehet tépni persze, de a kérdésed ugye arról szól, hogy ha nem volna mód rendszeresen ellenőrizned, ugye?). Ősszel még azért szépen leledzik a növényi fauna.

Nálam járkálnak a kerti faházakba a mezei egerek, pockok, és a jelek szerint egy nyestkutya is ki-bejárkál, napszaktól függően. Az utóbbiról nem tudom, tud-e kárt okozni, de nem tartom kizártnak, hogy odakölykezhet, a ruháidat, cipőidet bélésnek használná egy borz, egy nyestkutya, vagy épp a menyétfélék...

2020. máj. 21. 14:36
 12/13 anonim ***** válasza:

Még annyit írok, hogy persze nem mindegy, van-e rés a faházadon és mekkora. A műanyag dobozt, amit ajánlottak, én is használom, pl jégkrémes dobozokat tedd félre, vagy más kajás doboz, ami "patent" zárható (persze nem mindent lehet így tárolni, van, ami befülledhet egy szűk dobozba).

Nem mindegy, hogy vannak-e fáid a kertben, mert a darazsak fakérget "rágcsálnak", azt pépesítve készítik a hatszög alakú részekből álló fészküket. Ha nincs díszfád, gyümölcsfád, akkor esetleg a faházadat pusztítják a darazsak, így idővel rést ütve, vagy nagyobbítva rajta. (Kivéve, gondolom, ha pl lakkozott.) De nyugodtan javítsa ki bárki az általam, írtakat, ha tévedek valamiben, szívesen veszem. Ötletként írom, kérdező, hogy mire érdemes ügyelni.

2020. máj. 21. 14:42
 13/13 anonim ***** válasza:

"Ha zárom az ajtaját, csak addig nyitom ki, amíg valamit beviszek vagy kihozok, akkor is bemegy az egér?"

Egyrészt előfordul, főleg este, sötétben "lesipuskás" a rágcsáló. Másrészt én pl a saját szememmel lekövettem, ahogy az egyik ajtóm kis rése alatt átsurrant egy egér. Pedig nem volt könnyű észrevenni, mert villámgyorsan szaladt.

És mint írták, attól rágcsáló, hogy rágcsál, szóval ha nincs rés, majd csinál, ha érez valamint bentről.

2020. máj. 21. 15:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!