Milyen Wifis kültéri kamerát érdemes venni?
Egy kertes családi házban lakunk és az utóbbi időben megnőtt a betörések száma a környéken. Sokan ál kamerát raktak fel, de úgy gondolom, hogy érdemes pár ezer forintot rászánni a biztonságunkra. Wifis kamerában gondolkodtam, de sajnos nem tudom, hogy mire kell figyelni a vásárlás közben. Amit szeretnék:
- lásson éjjel is a kamera
- távolról is lehessen elérni iPhone segítségével
- nagy szögben mozogjon, ha mozgást érzékel, kövesse a testet
- küldjön értesítést a telefonra mozgás esetén
- egy nőnek is könnyű legyen beszerelni :)
Ezek a kamerák hova tárolják a felvételt? Láttam olyat, amikbe sd kártyát lehet rakni. 126 GB felvétel kb. hány nap? Ha megtelik a kártya, akkor ki kell venni a kamerából és le kell törölni róla a felvételt, vagy folyamatosan törli magáról a felvételeket?
Olyan kamerára lenne szükség, amihez csak az áram forrást kell csatlakoztatni, nem lóg ki belőle egyéb kábel.
Ezek a kamerák akkor is felvételt készítenek, amikor nincs elindítva az app a telefonon? Olyanra lenne szükségem, ami folyamatosan felvételt készít, vagy akkor, amikor valamilyen mozgást érzékel.
Mire figyeljek a vásárlás során?
A rászánt keret kb. 50 ezer Ft.
Minden segítséget előre is köszönök!
Én magamnak egy Hikvision DS-2CD2020F -et szereltem fel. Nappal HD felbontású színes képet ad, este bekapcsol az infra világítása és fekete-fehér képet ad. Az én régebbi típusomba "csak" 64 GB SD kártyát lehetett betenni, de azt hiszem, a legújabb -I típusába már 128-at is. A 64 GB, 5 másodperc/képkocka folyamatos felvétellel, kb. 1 hetet jelent.
Viszont, az eszköz beállítható, hogy csak akkor rögzítsen, amikor mozgást érzékel. Ezt olyan ügyesen csinálja, hogy, amikor mozgást érzékel, az átmeneti tárolójából a korábbi 5-30 másodpercet is rögzíti (konfigurálható), tehát az érzékelés előtti előzményeket is láthatod. Sajnos, nálam ez nem játszik, mert én azt figyelem, ki lopja a barackomat, és az ágak hajladozása miatt gyakorlatilag folyamatosan rögzít.
Ez a típus nem követi a mozgást, viszont 90 fokos a látószöge, ami elég széles. (Van belőle 60 fokos is, ha távolabbi dolgot akarnál részletesebben látni.) Szerintem, az IP címes, motoros fajták tokkal-vonóval már nem jönnek ki 50 ropiból.
Ebbe a kamerába elegendő csak 1 TCP-IP kábelt kell csatlakoztatni, a tápfeladást meg lehet oldani ezen a kábelen. Mivel közvetlen IP címe van, ezért be tudod kötni a netre és telefonról, számítógépről elérhető.
Ára kb. 30e. A táppal, tápfeladóval, TCP kábellel, routerrel, SD kártyával együtt is kijön 50-ből.
Az SD kártyát cirkulárisan használják: ha megtelt, a legrégebbi felvétel szakaszt kezdi törölni és oda írja a frisset.
A mozgás részt nem tanulmányoztam (mint mondtam, az ágak nálam folyton lengedeznek) de mindenféle okosságot tud, külön fényképet készíthet és talán azt külön el is küldheti.
Szia én most vettem nekem nem volt opció a wifi a távolság miatt de van olyan is...
20-30m re ellát éjjel is
Nem tudja követni az embert ez nem 1 akciófilm
Van hozzá 1 rögzítő egység 1 mini számitógép winchesterrel
Mivel a routerhez csatlakozik a világ bármelyik pontjárol elérem a xmeye nevű progival értesítést küld ha mozgás van de ha kutya van vagy ilyesmi az összezavarhatja
En 2 kamerás 2mp-es fullhd kamerát rögzítővel kábellel vettem 46ért asszem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!