Biztonsági kamerát, milyet ajánlotok teremgarázsba, ahol nincs sem wifi, sem LAN, de még telefon térerő sem?
- 35-40 ezer forintig
- Hálózati áramforrás van
- Mozgásérzékelős
- Éjjel is látó
- Memóriakártyás verzióra gondoltam (microSD), olyanra, ami folyamatosan rögzít (körbe)
- A legfontosabb, hogy üzemeltetéséhez ne kelljen csatlakoznia telefonhoz, számítógéphez, hanem önállóan üzemeljen!
Találtam, olyat, ami tetszik (DAHUA IPC-HFW1435SP-W-28 1/3 "CMOS), de nem tudom, wifi, LAN nélkül is használható vagy ez feltétele a működésének. (?)
A beállításhoz szükség van számítógépre, de utána simán rögzít SD-kártyára. A beállításhoz segédlet és eszköz a Dahua oldalán:
Esetleg ha a teremgarázs és a helyi hálózatot ellátó eszköz egy áramkörön van, meg lehet próbálkozni áramhálózati adapterekkel (így a hálózat a teremgarázs villanyhálózatán jöhet létre):
de ha nincsenek egy fázison, az is áthidalható:
Forrás: [link]
Köszönöm a választ, az ötletet!
Megkérdeztem szakembert is e-mailben, ő hasonló javaslatokkal állt elő. (nem gondoltam, hogy ilyen gyorsan reagál a kérdésre, reggel 8 után már vissza is üzent) Szintén a villanyhálózatot említette.
Teremgarázs áramellátása (világítása) a ház közös részéről megy, de van egy lámpánk, konnektorunk a beállónknál, ami a mi villanyóránkra kapcsolódik. Ha azon megoldható, akkor nyerő helyzetben vagyunk! :-)
Én nem is tudtam, hogy ilyet is lehet! :-o
Még olyan javaslatot tett, hogy wifi jeltovábbítókkal is megoldható, vagy LAN kábel vezetésével, de az a helyzettől függ. Látnia kell, a pontos javaslatokhoz. (ezt persze én is így gondoltam)
Azért nem gondoltam volna, hogy 50 ezer forint egy ilyen áramköri jeltovábbító készlet! :-o :-(
Esetünkben a harmadik emelt + garázsszint között kellene továbbítani a jelet, tehát négy szinten. Ekkora távolságba is működőképes a dolog?
"Azért nem gondoltam volna, hogy 50 ezer forint egy ilyen áramköri jeltovábbító készlet!"
Van ~14000 Ft-ért:
ez "csak" kábeles kapcsolatra képes - szóval a bekötés: IP-kamera --Ethernet--> áramköri jeltovábbító --230 V-os hálózat--> áramköri jeltovábbító --Ethernet--> router LAN-portja
"de van egy lámpánk, konnektorunk a beállónknál, ami a mi villanyóránkra kapcsolódik. Ha azon megoldható, akkor nyerő helyzetben vagyunk! :-)"
Ha ezek egy fázison vannak, akkor mindenképp. ;)
"Esetünkben a harmadik emelt + garázsszint között kellene továbbítani a jelet, tehát négy szinten. Ekkora távolságba is működőképes a dolog?"
Eléggé helyzetfüggő.
Az említett eszközzel két emeletnyi távolságban egy teszten 130 Mbps-ot hoztak ki:
Itt egy másik teszt: [link]
Mivel a kinézett kamerán 100 Mbps-os port van, a 100 Mbps elérhető sebesség elegendő lehet.
"Még olyan javaslatot tett, hogy wifi jeltovábbítókkal is megoldható, vagy LAN kábel vezetésével, de az a helyzettől függ."
Persze a legszebb az lenne, ha le lehetne vezetni egy LAN-kábelt (van kábelcsatorna a villanyóráig? vagy ki lehetne vezetni ablak alatt átvezetve - [link] - kültéren átvezetve egészen az eszközig) - de igaz, ez nagyon helyzetfüggő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!