Kaktusz átültetés?
Kaptam 4db kaktuszt amik 1 cserépben vannak külön ültessem őket?
Már nagyobbak picit mint a képen.
Egyformák, maradhatnak együtt, nem fogják megharapni egymást.
Oldalról jó lenne egy kép, mert ez így torzít, de szerintem jövőre ráérsz átültetni őket nagyobb cserépbe, addig elegendő nekik ennyi föld. A kaktusznak az a jó, ha kevés a földje, mert akkor tud hamar kiszáradni, hogy ne rothadjanak el a gyökerek. Emiatt a vödörből is mielőbb vedd ki, mert így nem tud kifolyni a felesleges víz.
Ha nem volt még kaktuszod, akkor nézz utána a kaktusznevelésnek valami szakmai oldalon, vagy én is leírom pár mondatban az alapokat, ha kéred.
Nyáron szabadban tartani (pár nap naphoz szoktatás után), ritkán, de bőségesen öntözni, amennyit felvesz a földje. Én kb. havonta öntök a tálcákra vizet, aztán ami egy óra után is megmarad, azt eltávolítom. Két hétnél gyakrabban semmiképpen se öntözz, mert nem rothad ugyan el a melegben, de túlhízik, fejletlen tüskékkel, nem lesz fajra jellemző kinézetű. Évente mondjuk 3x kaktusztápoldat.
Télen hideg, fagymentes helyen tartsd, mert szobában tönkremegy a meleggel párosuló fényhiány következtében. 15 fok a maximum, de 12 alatt jobb. (Néha egy kis melegebb nem árt, ha nem tart 2-3 napnál tovább.) Egyáltalán ne öntözd, ameddig hidegben van. Mivel ilyenkor teljesen leáll, ezért vaksötét helyen is lehet teleltetni, én is így teleltettem régebben, amikor még csak 20-30 volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!