Megéri tüzifát felvágni és eladni?
Persze, hogy lehet. Mi is ezt csináltunk a régi gerendánkkal 8 éve. Ezeket ingyen adtunk, mert hamar meg akartunk tőlük válni, mert útban voltak. A tűzifát hol a szomszédoknak adtunk szintén ingyen, hogy segítsünk nekik -egyiküktől cserébe finom cseresznyét kaptuk, mert van ilyen fájuk :D
Voltak, amiket el tudtunk adni.
Szerintem csak nagyban érdemes ezt csinálni, vagyis úgy, hogy egyből az erdészettől veszed a fát, és nem kis tételben. Kollégám szokott a szomszédjával így összefogni, viszont Romániából rendelik, tehát többszázezres tétel, nemcsak a fa, hanem a fuvar is, mivel a Dunántúlon lakunk, de azt mondja, hogy megéri, még úgy is, hogy vett hozzá elég komoly és drága láncfűrészt is.
Én mondjuk bükk párti vagyok, mert az akác nemigazán jó kazánba.
A fenyő/ egyéb puhafák kalodában nálunk is 8-10000, de a rendes keményfa az 24-30000 körül van.
Egyébként nem éri meg, megveszed, feldarabolod eladod drágábban ez jól hangzik, csakhogy ehhez kell benzin, kell egy gép ami kopik elég rendesen, kell min 2 ember, azok esznek/isznak stb...
A végén drágábban jössz ki mint amennyiért eltudod adni.
Mondjuk ha esetleg ócsóért jutsz hozzá pl helyi c-kategóriásoktól, akkor megérheti, bár én nem tenném, amit ezektől veszel 100% hogy lopott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!