Kezdőoldal » Otthon » Kert » Idén hol lehet venni olcsón...

Idén hol lehet venni olcsón tüzifát?

Figyelt kérdés
2013. szept. 13. 18:20
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Ne a cigóktól vegyél az a lényeg, mert eddig mindig trükköztek és kellemetlen vitatkozni, hogy 3 köbméternyi fa akkor sem 50 mázsa ha az csurom vizes, mert tömören is csak 650 kg/m3, nemhogy hasogatva. A tüzépi kalodás még a legbiztosabb.
2013. szept. 13. 18:41
 2/10 anonim ***** válasza:
Talán feketén, utcai árusoktól. Ha vannak még egyáltalán ilyenek. De ha rá is akadsz egy ilyenre, arra számíts, hogy nem annyi lesz a kocsikujon, amennyit mondanak neked. Vagyis keményen lehúznak. Vegyél Tüzépnél.
2013. szept. 13. 18:42
 3/10 A kérdező kommentje:
esetleg link hogy hol
2013. szept. 13. 18:56
 4/10 anonim ***** válasza:

Szinte mindig a hozzád a legközelebbi a legolcsóbb, mert a szállítás elég tetemes lehet messziről, hiába olcsóbb köbmétere vagy mázsája pár száz forinttal. Te tudod hol laksz.

A nagy okos faterom is vett pár éve- hogy csak legyen ha elzárják a gázt - feketéző kátrányosoktól és állítólag a két a kisebb teherautón 320 mázsa volt (32 tonna! 30 Zsiguli tömege!) ami eleve fizikai képtelenség. Talán egy kamion kéne ennyihez. Kiszámoltam, valójában 80-82 mázsát hoztak vízzel együtt.... 9 köbméter kb. ennyi.

2300 FT volt a tüzépen egy mázsa, ők 1600-ért számolták. No, akkor apu mennyit bukott a nagy spóroláson?

2013. szept. 13. 19:05
 5/10 anonim ***** válasza:

Két megpakolt kisebb teherautó nekünk telepakolva 25 mázsát hozott.

Kérdező, érdeklődj a környéken, ki, kitől vásárolt elégedetten.

És erősítem az első válaszoló véleményét, ne romáktól vegyél, mert azon tegnap még madár dalolt, ezért nagyon ócska lesz a hőleadása és úgysem annyi lesz az annyi.

2013. szept. 13. 20:25
 6/10 anonim ***** válasza:
Én számlát nem adó személyektől szoktam...jó helyen lakunk így a környéken sokan árulnak amúgy a kiszállítás is lényeges szóval a 4. szomszédból veszem aki ingyen ide is hozza és nem kell talicskázni :)) erdei köbméterben adja vegyesen 22000ft-ért,mindig megvolt mennyiségre. Mondjuk falun lakunk és a rossz hír az még gyorsabban terjedne :D
2013. szept. 13. 20:25
 7/10 anonim ***** válasza:

Ha esetleg mégis feketézőktől vennél, akkor köbméterre és ne mázsára.

1 köbméter összerakott fa az nagyjából mindig 1 köbméter, de 1 mázsa fa az lehet friss vizes is és jó nehéz és lehet féléves is ami már aránylag jó és itt súlyban bizony jó másfélszeres különbségek lesznek, nem beszélve a mérleges trükközésektől a kosarak striguláinak fura megszaporodásáig amíg elfordulsz... Ha nem hajlandó köbölni, akkor ne vegyél tőle, nem kell sajnálni.

2013. szept. 14. 08:52
 8/10 anonim ***** válasza:
Ha teheted erdészettől vedd erdei köbméterre de csak ha össze is tudod fűrészelni. Így a legolcsóbb.
2013. szept. 14. 08:59
 9/10 A kérdező kommentje:
köszönöm
2013. szept. 14. 10:11
 10/10 anonim ***** válasza:
Én a jófogáson szoktam keresni. Csak számlával szabad venni, de idén már azt kellene megvenni, amit két év múlva tüzelsz el. Így gazdaságos.
2013. szept. 17. 15:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!