Kezdőoldal » Otthon » Kert » Nem mehetnek vidékre a budapes...

Nem mehetnek vidékre a budapestiek, akkor is megbüntetik őket, ha a nyaralóban, telken nincs lenyìrva a fű vagy parlagfű üti fel a fejét?

Figyelt kérdés
Eleve kiszúrnak a fővárosban lakókkal, és akkor még ez is....ha vidékre megyek megbüntetnek, de ha nem megyek végül akkor is???? Valakinek van információja, mennyzre nézik most ezt?
2020. máj. 4. 14:13
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
81%
Az elmúlt egy hónapban megbüntettek a telkeden lévő fű miatt?
2020. máj. 4. 14:32
 2/12 anonim ***** válasza:
76%
Jó kérdés, követem. A parlagfű csak 1-2 hónap múlva kezd nőni (elvileg), remélhetőleg addig változik a helyzet. Én azt nem tudom, agglomerációs telekre, nem felkapott üdülőhelyre ki lehet cuccolni vajon? Mert az érthető, hogy a strandoknál ne legyen tömegnyomor, de egy földútvégi vityillóban még szeparáltabban is lennénk, mint a belvárosi lakásban, viszont a gyerekek végre látnának napot.
2020. máj. 4. 15:11
 3/12 anonim ***** válasza:
62%

Miért ne mehetnél a telkedre, ha nem vagy karanténban?

Nyugodtan mehettek a biztonsági szabályok betartásával, akár tömegközlekedéssel is.

A helyi boltokba csak a megengedett időben és szájmaszkkal menj, a szomszéddal meg ne csevegj 2 m-es távolságon belül.

A strandok is megnyitottak, a vízben nem terjed a vírus, csak meg kell tartani a megfelelő távolságot az emberekkel, már csak saját védelmedben is.

Végső esetben a telked gondozásával megbízhatsz egy helyit is.

2020. máj. 4. 15:23
 4/12 anonim ***** válasza:
66%

Mindenhova mehetsz, ahogy eddig is.

Nem tilalom van, csak korlátozás. Ez annyit jelent, hogy kicsit oda kell figyelni. Nem egy bonyolult dolog.

Jaj szegény fővárosiak, hogy kiszúrnak velük... ja, hogy minden a szátokban van, 5 méteren belül? Mindjárt megsajnállak. Fogalmad sincs, milyen VIDÉKINEK lenni ilyenkor, amikor mondjuk egy kis faluban semmit nem lehet kapni, és nem ajánlott tömegközlekedni... sokkal nehezebb, mint a nagy fővárosiaknak.

2020. máj. 4. 15:56
 5/12 anonim ***** válasza:
23%
A saját ingatlanjára le mehet. Ott meg a helyi szabályok vonatkoznak rá.
2020. máj. 4. 17:27
 6/12 anonim ***** válasza:
14%
Na de attól, hogy saját ingatlan, még nem oda szól az ember és rokonai lakcíme...
2020. máj. 4. 18:05
 7/12 anonim ***** válasza:
63%
Az én budapesti családom a 3 gyerekkel már egy hónapja lent vannak a nyaralóban. A kutya nem foglalkozik velük, a gyerekek kapják a távoktatást és legalább jó levegőn vannak.
2020. máj. 4. 18:43
 8/12 anonim ***** válasza:
75%
Hát ez az, hogy aki leköltözött már pár hete, azt már nem fog látótérbe kerülni, hacsak nem ingázik csapatostul, viszont aki most cuccol le látványosan (mi hatan mennénk plusz bicikli, miegymás), azt félek, lekapcsolják. Ezért lenne jó tudni, mi a szabály, mert átolvasva sem egyértelmű.
2020. máj. 4. 20:15
 9/12 A kérdező kommentje:
Ez az, nem egyértelmű. Kell nekik a pénz biztos büntetnek. Lakcímkártyán nyilvan nyoma sincs. Ha a nagyszülők a tulajdonosok és a fiatalabb rokonok kezelik a kertet, biztos nem hiszi el nekik senki, hogy van közük hozzá.
2020. máj. 5. 10:48
 10/12 A kérdező kommentje:
Értem én hogy vidéken nehéz, de Bp-en sincs kolbászból a kerítés már ha van...Panellakásban bezárva picibabával, aki nem tud aludni, mert a home officeoló szomszédok ordítanak és éjjel nappal üvölt a zene, ha épp nem bútort szerelnek...viszont Apa a munkahelyén van, így ketten nem tudunk a telken túl sok mindent csinálni. Legalább hétvégén kellene levegő és napfény.
2020. máj. 5. 10:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!