Kezdőoldal » Otthon » Kert » Oszlop építés, hogyan?

Oszlop építés, hogyan?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Akarok egy kis kerti csapot csinálni. Vettem hozzá oszlophoz való színezett beton zsalukövet. Ebbe fogom bevezeti a vizet, ezzel nincs is gondom.

Nagyon amatőr vagyok a dologban, ezért kérném a segítségeteket.

Egy térkövezett területen lesz az adott csap. Úgy gondoltam, hogy a térkőbe belefúrok, oda berögzítek 2 vasszálat. A betonzsalukat egymásra rakom, és az elsőt a térkőre, a többit pedig összeragasztom kartusos építési ragasztóval. Biztosan ti mással csinálnátok, de nekem a mindenféle csemperagasztó, egyéb "pacsmag" anyag nagyon idegen, ezzel úgy gondolom, hogy meg tudom csinálni. Amikor ez készen van (menet közben persze bekötöm a vizet), a belsejét megtömöm zsákos kész betonnal. A tetejére csemperagasztóba beleültetem az oszlopsapkát.

Az egyedüli gondom ott van, hogy a térkő, ahova tenni fogom a kutat, jócskán lejt. az adott 30 cm-en majdnem 1 cm szintkülönbség van. Arra gondolok, hogy az alsó zsalukő alá, amikor leragasztom, ahova kell, teszek csavaranyát, alátéteket, amivel szintbe hozom, és úgy ragasztom le. persze szépen kihúzom ragasztóval, hogy később a kitöltő beton ott ne tudjon kifolyni. Szerintetek jó lesz így, vagy tudtok más, egyszerű megoldást mondani?

2020. ápr. 25. 22:51
 1/3 anonim ***** válasza:
Leginkább felszedném a térkövet, csinálnék neki egy alapot. (legalább a fagyhatárig, egy 50*50es tömböt) Erre építeném fel a zsaluköveket.
2020. ápr. 25. 22:53
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Hogyan fogod télire elzárni?
2020. ápr. 25. 22:56
 3/3 A kérdező kommentje:
Alatta van a vízóra-akna. A kút mellett van az akna fedlapja, tehát onnan elzárható, téliesíthető. Illetve ebből adódóan nem kellene neki alap, mert a térkő alatt van az akna vasbeton teteje. A térkövet szintén nem szívesen buherálnám, mert nem biztos, hogy szépen vissza tudnám rakni, illetve a beton vízszintje sem biztos, hogy jobb. Ráadásul 6 egyforma magasságú zsalukő megy egymásra, így nagyon gázul nézne ki, ha a legalsó be lenne süllyesztve vagy 10 centire.
2020. ápr. 26. 00:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!