Mivel öntözzek?
Eresz alá tegyél hordót akár többet és abból szivattyúd ki vagy hord ki belőle vödörrel.
Most vettük egy éve a házat nekünk van kút a kertben majd onnan fogjuk szivattyúzni ill. hordós megoldást :) Csapvizet én is sajnálom.
A telek magasságától nem függ milyen mélyen van a kút.
A kútfúró olyan mélyre fúr,amig vizet nem talál.
Ha mélyen találna,ez a költségeidet növelné,akár millióg is lehet. Ha nem talál vizet,akkor csak egy mély lyukat fúrt .
Nálunk a domb tetején van ásott kút,és 12 m mély .
Csak van valakinek kútja a környéken, nem? Attól kérdezd meg, hogy nála hány méteren van a víz. Persze, lehet, hogy nálad teljesen máshogy van, de kiindulási alapnak megteszi.
Az esővizet senki sem olyankor gyűjti, amikor nem esik, hanem amikor esik. Vagy másfél hónapja volt eső, nálam a garázsról teleszaladt az IBC, 1050 liter, a fele még megvan. De én mondjuk főképpen csak cserepes/konténeres növényekhez használom. Ha neked nagy a veteményesed, akkor bizony több IBC kell, vagy valami nagyobb tartály. A szomszédom a borászattól vett egy nagy műanyagtartályt, talán 7 m3, a háza tetejéről teleszalad, abból már lehet azért öntözni.
Ha sok a locsolóvízigényed, akkor meg térj át a csepegtetőszalagra, én is így tettem. Akkor csak a haszonnövényt öntözöd, nem az üres sorközt.
Nem csak akkor lehet esővizet használni, amikor esik. :)
Nekünk pl. egy jó nagy (nem is tudom már, hány literes) hordóba van belevezetve az ereszcsatorna a házról, ha az megtelik, jó sokáig elég a benne levő esővíz.
Nagy szárazságok idején mi is kifogyunk, akkor állott csapvizet használunk - sima vezetékes víz amit legalább egy pár óráig hagyunk "pihenni" a kannában, mielőtt a növényekre öntjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!