Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mivel öntözzek?

Mivel öntözzek?

Figyelt kérdés
Sajnos vezetékes víz áll rendelkezésre, ami igencsak kemény, s drága is. Ezzel szoktam öntözni a veteményest, slaggal esőztető állásban. De tartok tőle, hogy nem a legjobb a vezetékes víz. Kutat fúrni nem tudom megérné-e, mert mi van, ha nem találnak még 50 méteren se vizet, aztán ugyanúgy kifizethetem a fúrás költségét, elég magasan fekvő telek, dombos vidék. Milyen alternatívák vannak, hogy slaggal is tudjak öntözni? Esővizet sajnos nem lehet gyűjteni, hisz egy szem eső nem esik.
2020. ápr. 25. 21:26
 1/7 anonim ***** válasza:
65%

Eresz alá tegyél hordót akár többet és abból szivattyúd ki vagy hord ki belőle vödörrel.

Most vettük egy éve a házat nekünk van kút a kertben majd onnan fogjuk szivattyúzni ill. hordós megoldást :) Csapvizet én is sajnálom.

2020. ápr. 25. 21:55
 2/7 anonim ***** válasza:
65%
Bocsi az lemaradt,.hogy ugye most nem esik,de majd fog. Azt hiszem lehet kérni locsolási kedvezményt is.
2020. ápr. 25. 21:56
 3/7 anonim ***** válasza:
57%
A vízigény mérséklésére született meg a csepegtető öntözés, a gyöngyöző cső, a talajt fedő agrofólia és más hasonló megoldások.
2020. ápr. 25. 22:12
 4/7 anonim ***** válasza:

A telek magasságától nem függ milyen mélyen van a kút.

A kútfúró olyan mélyre fúr,amig vizet nem talál.

Ha mélyen találna,ez a költségeidet növelné,akár millióg is lehet. Ha nem talál vizet,akkor csak egy mély lyukat fúrt .

Nálunk a domb tetején van ásott kút,és 12 m mély .

2020. ápr. 25. 22:47
 5/7 anonim ***** válasza:
Felénk úgy van,hogy ha nem találnak vizet nem kell fizetni,illetve a fúrás méteres árban van+kiszállás, és te mondod meg max hány méterig menjenek le, ha azt mondod 50-ig próbálkozzanak akkor addig tolják le a csövet, kivéve ha előbb találnak vizet.
2020. ápr. 26. 03:39
 6/7 anonim ***** válasza:

Csak van valakinek kútja a környéken, nem? Attól kérdezd meg, hogy nála hány méteren van a víz. Persze, lehet, hogy nálad teljesen máshogy van, de kiindulási alapnak megteszi.

Az esővizet senki sem olyankor gyűjti, amikor nem esik, hanem amikor esik. Vagy másfél hónapja volt eső, nálam a garázsról teleszaladt az IBC, 1050 liter, a fele még megvan. De én mondjuk főképpen csak cserepes/konténeres növényekhez használom. Ha neked nagy a veteményesed, akkor bizony több IBC kell, vagy valami nagyobb tartály. A szomszédom a borászattól vett egy nagy műanyagtartályt, talán 7 m3, a háza tetejéről teleszalad, abból már lehet azért öntözni.

Ha sok a locsolóvízigényed, akkor meg térj át a csepegtetőszalagra, én is így tettem. Akkor csak a haszonnövényt öntözöd, nem az üres sorközt.

2020. ápr. 26. 17:51
 7/7 anonim ***** válasza:

Nem csak akkor lehet esővizet használni, amikor esik. :)

Nekünk pl. egy jó nagy (nem is tudom már, hány literes) hordóba van belevezetve az ereszcsatorna a házról, ha az megtelik, jó sokáig elég a benne levő esővíz.

Nagy szárazságok idején mi is kifogyunk, akkor állott csapvizet használunk - sima vezetékes víz amit legalább egy pár óráig hagyunk "pihenni" a kannában, mielőtt a növényekre öntjük.

2020. ápr. 27. 08:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!