Kezdőoldal » Otthon » Kert » Gyep locsolása. Rosszul csinálom?

Gyep locsolása. Rosszul csinálom?

Figyelt kérdés
Mindenhol olvasom, hogy 5-10 liter/négyzetméter vizet kell ki juttatni a gyepre. Én nem szoktam ennyire be locsolni, 200 négyzetméteres kert, éppen hogy csak átlocsolom, nagyjából 60-70 liter vizet használok egy alkalommal. Rossz lenne ez így? Így nem fogy sok víz, a gyep is szép. Így csinálom évek óta.
2020. ápr. 23. 19:16
 1/9 A kérdező kommentje:
60-70... Inkább 40 liter szokott az lenni.
2020. ápr. 23. 19:48
 2/9 A kérdező kommentje:
Sajna nincs kútvizem.
2020. ápr. 23. 19:49
 3/9 anonim ***** válasza:

Csak nedvesnek kell lennie, a gyepnek nincsen mélyen a gyökere.

A többi víz felesleges, csak elfolyik a talajba.

Csak reggel ill. este locsoljál, hogy ne a nap párologtassa el.

A legkevesebb vizet szórófejes locsolással tudod elérni.

Pl. földből kiemelkedő rendszerrel.

(Nálam az van, magamnak fillérekből megcsináltam.)

2020. ápr. 23. 20:54
 4/9 anonim ***** válasza:
53%
Ha így csinálod évek óta és szép a gyep, akkor mit akarsz még ? Jó helyzetnél nincs jobb helyzet.
2020. ápr. 23. 20:55
 5/9 A kérdező kommentje:
Csak olvasom, hogy az a jó, ha be van áztatva a talaj. Elég gyorsan felszáradó talaj amúgy.
2020. ápr. 23. 21:15
 6/9 A kérdező kommentje:
Mondjuk igaz, hogy neten sok hülyeség is terjed.
2020. ápr. 23. 21:16
 7/9 A kérdező kommentje:
Ja, slaggal szoktam, de mindenhol azt olvasom, hogy az öntöző rendszer a jobb.
2020. ápr. 24. 01:50
 8/9 anonim ***** válasza:
Hogy jobb, vagy sem az jó kérdés. Az öntözőrendszer annyival tud többet, hogy kényelmesebb, egyenletesebb és pontosan szabályozható.
2020. ápr. 24. 11:36
 9/9 anonim ***** válasza:

Van jó, meg van jobb.

A bőséges és ritkább öntözés a jobb, ezzel kb. minden szakmai oldalon egyetértenek. Sok más ok mellett pl. azért, mert nálad a víz jelentős része nem is jut el a talajba, hanem a fűszálakon megmarad és elpárolog, a maradék egy része pedig a talaj felső fél cm-éből párolog el egy óra alatt, és ott még gyökér se nagyon van.

De nyilván ha gyakran öntözöl ilyen keveset, akkor a fű felhasznál annyit, hogy jól nézzen ki. Tehát így is jó, csak nem annyira jó, mint nagyobb adagokban öntözni.

2020. ápr. 25. 11:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!