Kardvirág hagymákkal kapcsolatban valaki tanácsot adni?
Tavaly vettem őket. Elültettem két hete.
De még mindig teljesen összeaszva van a füldben, meg se moccan.
Hagyjam? Áztassam pohár vízbe? felejtsem el, dobjam ki?
Köszi Szépen előre is!
Összeaszva?? Annak teltnek kell lennie. Ha összeaszva, akkor lehet, hogy kampec. Nem fagytak meg télen? Nem volt rájuk túl meleg?
Én is kb. 2 hete ültettem ki úgy 70 méternyit, még nem hajtottak ki, de némelyik hajtáscsúcsa már ültetéskor látszódott. Most jön a jó idő, ki kell hajtaniuk napokon belül.
Nem lehet, hogy nem tetted elég mélyre, fent meg száraz a föld, és most porban ülnek? Én soha nem áztatom, meg nem is öntözöm, csak elültetem, és kihajtanak pár hét után.
Szerintem hagyd a földben, szárazság esetén öntözd meg, két héten belül ki kell hajtaniuk, ha élnek.
Köszi szépen!
Nem, nem fagytak meg tudit, bolti vásárlás volt tavaly, azóta a kamrában voltak, ott nem fagy soha.
mélység: passz. A cimkéje szerinti 7-10cm-re tettem.
Locsolva van rendesen (most hogy kiszedtem párat, éreztem, hogy neves eléggé.
Így nagyjából jól csináltad, ahogy írod.
Penész az elhalt növényi részeken szokott jelentkezni. Maga a hagymagumó penészes, vagy csak az elhalt héj? Az nem mindegy. A héj nem baj, legfeljebb túlöntözést jelezhet, a hagymagumó penésze viszont rosszat jelent.
Nem lett esetleg túl korán kiszedve, és a viszonylag meleg tárolás tett be neki? Több is ilyen, vagy csak egyet néztél meg?
Ha össze van aszva, az baj. Húsosnak kellene lennie mint a vöröshagymának.
Elültetés után nem fog pikk-pakk egyik napról a másikra kikelni. Én kb egy hónapja ültettem el, most vannak pár centis hajtásaik a föld felett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!