Kezdőoldal » Otthon » Kert » Miért nem akar bezöldülni a kert?

Miért nem akar bezöldülni a kert?

Figyelt kérdés
Van egy kutyusom, aki sose ássa fel a kertet, rendszeresek a séták. Úgy összességében zöld a kert, általában tarackos, gazos, ami egy nyírás után nagyon szép. Viszont vannak a kert egy-két szegletében olyan részek is, amik tiszta kopárak, összefüggően, nem csak egy-két pontban, szinte egy cigánytelep benyomását keltik, nagy a por, esőben a sár. Nem a gyep a fontos, kutyus mellett lehetetlen, de hogy még a tarack se nő ki, az egy kicsit furcsa, hiszen annak szinte mindegy milyen a talaj. Mi a franc lehet?
2020. ápr. 12. 21:46
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

Én is erre gondolnék inkább: van ott valami a földben.

Ha kiöntött ezt-azt, az az évek során már nagyrészt eltűnt volna. Az eső, talajvíz stb. elmossa. De ha még mindig szabályos, akkor ott alulról nem engedi valami a gazosodást.

A gaz nagyon masszív, az akkor is kihajt, ha te nem akarod, szóval annak nem parancsolsz.

Én is olyan házat vettem, ahol szerintem nem volt a régi tulajnak kukája, mert a fél udvar egy szemétdomb volt. Minden, amit el tudtok képzelni, évekig ott gyűlt, a benzineskannától az építési törmelékig minden. Több hónap volt, mire elpucoltuk, de egy év múlva már nyoma sem volt a földön semminek.

Amúgy ha tűzrakóhely lett volna, akkor még intenzívebben nőne ott a gaz. Aki égetett már falevelet vagy bármit a kertjében, tudja, hogy még a rendszeres tűzrakáűs sem pusztítja ki a gazokat, a tarackot meg főleg. Ha nincs tűz, 2 hét múlva már nőnek a gazok. Egy erdőtűz után is pár nappal már hajtanak újra a fák.

Le kellene ásni, lehet volt ott egy pince, vagy ilyesmi. Bár az a helyzet, hogy bármi is volt vagy van, ha van rajta egy kis réteg föld, akár csak pár centi, a gaznak azt is be kéne nőnie. Ahová betonra fúj a szél 1 centi homokot, ott is megvetik a lábukat a növények, meg a legapróbb repedésekben is.

2020. ápr. 13. 13:14
 12/24 A kérdező kommentje:
Felástam ma az egy ilyen említett részt, nem nagy nagyjából 5 négyzetméteres részt, 30 cm-re, ahogy mondtátok. 1 db 10 liternyi építési törmeléket gyűjtöttem össze, egy kis hungarocell, egy kis üdítős flakon, de leginkább kavics darabok. Szóval meg van tisztítva a föld. Remélem, hogy csak ennyi volt a baj.
2020. ápr. 13. 21:57
 13/24 anonim ***** válasza:
Hát, ez nem indokolta. Valamit inkább kiönthettek oda, talán olyasmit, ami elvitte nagyon a talaj pH-ját.
2020. ápr. 14. 05:16
 14/24 anonim ***** válasza:
Még a vakolatban lévő mész se elég magyarázat, ha csak ennyi sitt volt.
2020. ápr. 14. 05:17
 15/24 A kérdező kommentje:
Én még arra gondolok, hogy valami fenyőféle lehetett a közelben, mert néhány tűlevéllel is találkoztam.
2020. ápr. 14. 14:51
 16/24 anonim ***** válasza:
A fenyő nem teszi tönkre a talajt. Ameddig él a fenyő, addig nem nő alatta semmi, mert az utolsó cm2-ig, a felszínig behálózzák a gyökerek a talajt, a fűnek nem marad semmi nedvesség. De kivágás után bármi megnő a helyén, a tűlevelek komposztálódnak, jó tápanyagot biztosítva. Nálam a kb. 3 éve kivágott nagy fenyő helyén borzasztóan nő a növényzet.
2020. ápr. 15. 05:56
 17/24 anonim ***** válasza:

Még ezt sem kell ennyire véresen komolyan venni.

Mellettem a szomszéd üres telken van egy fenyő, ugyanúgy van alatta gaz, mint bárhol máshol.

2020. ápr. 15. 10:12
 18/24 A kérdező kommentje:
Hát akkor nem tudom. Az is igaz, hogy rettenetesen száraz mindig a talaj, de szó szerint, mint a beton.
2020. ápr. 15. 17:22
 19/24 anonim ***** válasza:
Édesanyámnál van egy nagyjából 2 m2-nyi terület ahol semmi se nő. Csupa kavics meg mész az egész talaj meg törmelék. Azt gondolnád a gáz tényleg mindenhol megél, és nálunk is gazos volt a sitt kupac, ott nála mégsem nő semmi. Oda pedig jó régen nem öntöttek semmit.....
2020. ápr. 15. 21:43
 20/24 A kérdező kommentje:
Hát akkor feladom. Esetleg újrafüvesítem, de olyan idegesítő, hogy porol, amikor szeles az idő, esőben meg csupa sár.
2020. ápr. 15. 22:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!