Kezdőoldal » Otthon » Kert » Felismered ezen növényeket?...

Felismered ezen növényeket? Milyen fajták?

Figyelt kérdés

30 db fotót linkelek, azonban ÖSSZESEN CSAK 7 növényről van szó (értelemszerűen a legtöbbjéről egyenként többet is fotóztam).

Sorolom a hét eltérő növény (többségében fák) leírását, kérlek titeket, ezekre hivatkozzatok, amikor a fajtáját meghatározzátok / megsejtitek, mivel az én megnevezéseim alapján fogom érteni, tudni, melyeket nevezted meg. Köszi előre is!

megszaradt termes _ egyik noveny

megszaradt termes _ masik noveny (azonos fajtájú lehet vajon az előzővel??)

feher viragu

lila virag

nem viragzo fa

rozsaszin viragu - egyik

rozsaszin viragu - masik (azonos fajtájú lehet vajon az előzővel??)

____A 30 FOTÓ:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2020. ápr. 11. 16:37
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Az első néhány kep az szerintem is inkább meggy a sötét kerge es a hosszú lelógó vessző alapján. A hullampalanal az tényleg bodza azt nyugodtam vágd ki ásd ki a gyökereit is mert ujra fog hajtani. Az összes bokrot irtsd ki ami a fák alatt van mindnek kikell szedned a gyökereit mert minden ujra kihajt.
2020. ápr. 12. 10:51
 12/17 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a részletes válaszokat! A birsről lenne még pár kérdésem. Milyen fajta? Birsalma, vagy birskörte?

További kérdésem a birsről: valaki írta, hogy a gyakorlatban nem oszt, nem szoroz, hogy leszedem-e az áttelelt, fonnyadt terméseket, nos, ha rajta hagyom, gátolom-e a fát, hogy jelentősebb új terméshozama legyen, vagy nem? Ellenben ha leszedem a fonnyadt terméseket, azzal növelem a leendő terméshozamot vajon, vagy pedig mindegy, és majd lehullik magától a fonnyadt, mielőtt új termés érne be? Ha jobb leszedni, akkor melyik hónapban célszerű? Most áprilisban?

2020. ápr. 12. 15:24
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Az nem kérdés, hogy le kell-e szedni egy kertész aki gyümolcsfákat gondoz, foglalkozik velük biztos nem hagy rajtuk ilyen szemetet.

De egyébként ilyen gazban gondozatlanul ne várj nagy terméshozamot.

A képen birsalma van gondozás nélkül is hoz némi termést.

A bodza pedig majd majusban virágzik.

2020. ápr. 12. 15:48
 14/17 A kérdező kommentje:
Nemrég lakom itt, sajnos nem értek a kertészkedéshez, mostanában szereztem egy szakkönyvet a metszésről. Minden tanácsot köszönök! :)
2020. ápr. 12. 15:59
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
A fán ősszel rajta maradt termést (gyümölcsöt, ezt hívják a szakemberek múmiának) a lehető legkorábban kell eltávolítani és MEGSEMMISÍTENI. A legkorább akkor van, amikor a többi gyümölcs beérett, leszedted, ezek meg ott szerencsétlenkednek az ágakon. Nem érik be, satnya, mert FERTŐZÖTT. (Volt Gyümölcstermesztés tantárgyam, amit egy kertészmérnök tanított).
2020. ápr. 12. 17:48
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem azt írtam, hogy hagyd a fán, hanem hogy ilyen körülmények közt nem sok jelentősége van, hogy elásod-e, mert a környéken garantáltan minden tele van a moníliaspórákkal.

De azért annyi jó érzés legyen benned, hogy legalább lehajigálod, ha már mást nem is. Bár ez is inkább csak a jó érzés miatt, a fertőzés így is, úgy is el fogja érni a fát egy gondozatlan kertben, ahol a fotók által bizonyítottan jelen van, te meg nem permetezel állandóan.

Viszont a gyümölcsmonília az ép gyümölcshéjon keresztül nem tud fertőzni, kizárólag sérülés helyén. Ezért írtam, hogy valószínűleg almamoly rágása nyomán lettek ezek ilyenek. De levéltetű, poloska, egyéb rovar szúrása is elég hozzá. Tehát ez az a helyzet, ahol a gombabetegség ellen rovarölővel tudsz védekezni. Minden szem birset nyilván nem tudsz megmenteni, de annyit remélhetőleg igen, hogy legyen egy valamire való termésed.

2020. ápr. 13. 06:30
 17/17 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm. :)
2020. ápr. 14. 16:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!