Felismered ezen növényeket? Milyen fajták?
30 db fotót linkelek, azonban ÖSSZESEN CSAK 7 növényről van szó (értelemszerűen a legtöbbjéről egyenként többet is fotóztam).
Sorolom a hét eltérő növény (többségében fák) leírását, kérlek titeket, ezekre hivatkozzatok, amikor a fajtáját meghatározzátok / megsejtitek, mivel az én megnevezéseim alapján fogom érteni, tudni, melyeket nevezted meg. Köszi előre is!
megszaradt termes _ egyik noveny
megszaradt termes _ masik noveny (azonos fajtájú lehet vajon az előzővel??)
feher viragu
lila virag
nem viragzo fa
rozsaszin viragu - egyik
rozsaszin viragu - masik (azonos fajtájú lehet vajon az előzővel??)
____A 30 FOTÓ:
Nagyon szépen köszönöm a részletes válaszokat! A birsről lenne még pár kérdésem. Milyen fajta? Birsalma, vagy birskörte?
További kérdésem a birsről: valaki írta, hogy a gyakorlatban nem oszt, nem szoroz, hogy leszedem-e az áttelelt, fonnyadt terméseket, nos, ha rajta hagyom, gátolom-e a fát, hogy jelentősebb új terméshozama legyen, vagy nem? Ellenben ha leszedem a fonnyadt terméseket, azzal növelem a leendő terméshozamot vajon, vagy pedig mindegy, és majd lehullik magától a fonnyadt, mielőtt új termés érne be? Ha jobb leszedni, akkor melyik hónapban célszerű? Most áprilisban?
Az nem kérdés, hogy le kell-e szedni egy kertész aki gyümolcsfákat gondoz, foglalkozik velük biztos nem hagy rajtuk ilyen szemetet.
De egyébként ilyen gazban gondozatlanul ne várj nagy terméshozamot.
A képen birsalma van gondozás nélkül is hoz némi termést.
A bodza pedig majd majusban virágzik.
Nem azt írtam, hogy hagyd a fán, hanem hogy ilyen körülmények közt nem sok jelentősége van, hogy elásod-e, mert a környéken garantáltan minden tele van a moníliaspórákkal.
De azért annyi jó érzés legyen benned, hogy legalább lehajigálod, ha már mást nem is. Bár ez is inkább csak a jó érzés miatt, a fertőzés így is, úgy is el fogja érni a fát egy gondozatlan kertben, ahol a fotók által bizonyítottan jelen van, te meg nem permetezel állandóan.
Viszont a gyümölcsmonília az ép gyümölcshéjon keresztül nem tud fertőzni, kizárólag sérülés helyén. Ezért írtam, hogy valószínűleg almamoly rágása nyomán lettek ezek ilyenek. De levéltetű, poloska, egyéb rovar szúrása is elég hozzá. Tehát ez az a helyzet, ahol a gombabetegség ellen rovarölővel tudsz védekezni. Minden szem birset nyilván nem tudsz megmenteni, de annyit remélhetőleg igen, hogy legyen egy valamire való termésed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!