Kezdőoldal » Otthon » Kert » Felismered ezen növényeket?...

Felismered ezen növényeket? Milyen fajták?

Figyelt kérdés

30 db fotót linkelek, azonban ÖSSZESEN CSAK 7 növényről van szó (értelemszerűen a legtöbbjéről egyenként többet is fotóztam).

Sorolom a hét eltérő növény (többségében fák) leírását, kérlek titeket, ezekre hivatkozzatok, amikor a fajtáját meghatározzátok / megsejtitek, mivel az én megnevezéseim alapján fogom érteni, tudni, melyeket nevezted meg. Köszi előre is!

megszaradt termes _ egyik noveny

megszaradt termes _ masik noveny (azonos fajtájú lehet vajon az előzővel??)

feher viragu

lila virag

nem viragzo fa

rozsaszin viragu - egyik

rozsaszin viragu - masik (azonos fajtájú lehet vajon az előzővel??)

____A 30 FOTÓ:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2020. ápr. 11. 16:37
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Az első 4 fehér virágú kép az szilva.

A fácska formájából ítélve Mirabella(Fosóka) szilva.

Az 5-6-os képet nem tudom hozzárendelni, mert ilyen öreg Mirabellát én még nem láttam.De ha ugyanolyan a virága, akkor az is valamilyen szilva.

2020. ápr. 11. 16:49
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

A lila az árvacsalán

[link]

2020. ápr. 11. 16:53
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

A többire nem merek mondani semmit.

Nekem a rózsaszín virágok még felismerhetetlenek, de a bokros lehet a rózsaszín virágú fa terméséből kinőtt hajtás.

A rózsaszín fa lehet, valamilyen gyümölcsfa, (talán őszibarack) de az nem nő ilyen nagyra. Lehet valamilyen díszfa.

2020. ápr. 11. 17:06
 4/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! :) Várom szívesen a többire is választ!
2020. ápr. 11. 18:38
 5/17 A kérdező kommentje:

Míg el nem felejtem, volt, aki bodzát mondott a fehér virágúra, én meg cseresznyét sejtettem, de nem vagyok hozzáértő. Biztosan szilva? Miben különbözik e három faj virága egymástól?

Egy másik fáról: a megszáradt sötétbarna termések (vagy micsodák) ősz óta ott lógnak a fákon, állítólag birsalma, vagy birskörte. Le kell szedni azokat, hogy jobban teremjen? Vagy hagyjam úgy? Hogyhogy átteleltek azok a barna "vackok" rajta? Miért nem estek le? Miért nem csipegették el a madarak?

A fametszéshez nem értek sajnos, de beszereztem már egy könyvet a témában.

2020. ápr. 11. 18:43
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

Az ágakon maradt áttelelt gyümölcsöket mindenképp távolítsd el. Mindenféle betegség, kártevő megbúvóhelyei.

Utána semmisítsd meg. Most már tilos a tűzrakás még házikertben is, de kandallóban elégetheted, ha van.

2020. ápr. 11. 19:10
 7/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tanácsot! :) Kérdeznék ennek kapcsán. Már nem fűtök. A szomszédos mezőre kihordhatom a megszáradt terméseket? Nem tilos? Vagy ott esetleg a talajon túl sok kártevő otthonául szolgálna, és veszélyeztetné a mező ökoszisztémáját?

Alternatíva esetleg, hogy hova tudnám elhelyezni a fonnyadt terméseket?

2020. ápr. 11. 20:46
 8/17 anonim ***** válasza:
73%

Úgy kellett volna felrakni, hogy 1. növény, amiről itt ez a 2 fotó. Így egyértelmű lett volna. Mindegy.

Az elején a fehér virágú lehet éppen myrabolan szilva, de a virág mögötti ág kérge alapján én inkább meggyet tippelnék, esetleg cseresznyét. Myrabolan virágának szerintem hosszabb virágnyele lenne. A nagy fehér virágú fa az már inkább cseresznye, arra jellemző, hogy ilyen nagyra nőjön. Alatta bodza van, a nagy zöld levelű.

Árvacsalán valamilyen faja az oké.

A fehér kérgű fa a termésekkel platán.

Utána a birs a rászáradt, beteg termésekkel az egyértelmű. Nem szokott lepotyogni télen. Nem az érett termés száradt rá, hanem még zölden, kicsi méretnél elkapta a monília, jó eséllyel az almamoly tevékenysége következtében. Szedd le, és ha van szemétszállítás, küldd el. Ha nincs, valami elhagyatott helyen is leöntheted, mert természetes anyagként elbomlik, vagy ásol egy gödröt ott a kertben, 10 cm földet teszel rá, és elbomlik, lesz belőle némi hasznos tápanyag, ha nem is sok.

A hullámpala mellett a zöld leveles az bodza.

A közelről fotózott rózsaszín virág az őszibarack. A távolról fotózott is lehet az. Mindkettő a végletekig elhanyagolva, nagyon-nagyon rászorulva a metszésre. Ezt egy héten belül csináld meg félig-meddig, hogy rendes hajtásokat hozzon idén, amiből jövő tavasszal rendes ágrendszert lehet kialakítani.

Jó nagy munka lesz rendbe tenni ezt a dzsumbujt, ha ez a célod.

2020. ápr. 12. 08:20
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem tudod kukába se tenni, akkor ásd el a földbe, mélyen. Szabadon ne vidd a mezőre, mert tavasszal szerte-szét fertőzni fogja a környék gyümölcseit (és nemcsak a birset, amit most fertőzött).
2020. ápr. 12. 09:43
 10/17 anonim ***** válasza:
85%

A fertőzés nem az adott kertben jött létre a semmiből, hanem a környéken szerteszét mindenfelé jelen vannak a monília spórái, így fertőződött meg ez a fa is.

Nyilván azért nem árt elásni a beteg részeket, mert ennyivel is kevesebb spóra lesz, de a gyakorlatban nem oszt, nem szoroz. Még ha egy talajforgatott, permetezett nagyobb összefüggő területű gyümölcsösről lenne szó, ott esetleg.

Ahol nincs gyümölcstermő fa, ott nem is tud semmit megfertőzni, mert a moníliának ez a faja kizárólag gyümölcsre specializálódott.

2020. ápr. 12. 10:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!