Vadrózsát milyen irtószerrel tudnám kiirtani?
Ezt először is le kellene kaszálnod .Damil fej helyett a kést felrakni.Az új hajtásokat gyomirtózni .
A kiásásba bele bolondulsz.
Hát, én inkább 5 %-ra keverném a glifozátot, és tapadásfokozóval. De csak magát a vadrózsát szórd ennyivel, a fűre elég a 2 % is. Én szoktam 5 %-kal permetezni vadrózsát, és a tökéletes fedettség ellenére előfordult már, hogy csak a következő évre halt el, őszig megmaradt úgy-ahogy.
Várd meg legalább a virágzást, vagy hogy elvirágozzon, mert utána jobban hat.
Nem szokták írni sehol, de lehetőleg 25 fok alatt használd, mert melegben megégnek a levelek a szertől, nem veszik fel a hatóanyagot.
Azt olvastam a Glifzátról., hogy
kimutatták, hogy rákkeltő. Oké, hogy nem akarok ültetni semmit a földbe, de nincs más szer ami nem rákkeltő? Pl Glialka nem jó a vadrózsára?
Ha naponta megiszol belőle egy féldecit, akkor rákos leszel. Ez tény. Egerekkel kb. így itatták, hogy rákosak legyenek, és fel tudjanak lépni a glifozát ellen az ellenérdekelt növényvédőszer-gyártók. Ezért nem is javaslom, hogy gyakran igyál belőle. Alkalmilag a földre szórva nem okozhat bajt.
A másik variáció a csákányilászló.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!