Milyen növények láthatók a képeken?
Ó hogy az a... elforgattam a képeket pedig, nem is értem miért nem úgy töltődött fel. Na mindegy, így is látható azért. A homályosságért is bocs, így sikerült...
1-es növényke úgy 15 cm magas.
2-es nagyobb és több bokor is van belőle, ezt tuti sokan ismeritek... én sajnos nem tudom mi az.
3-as... ez nagyon érdekelne, mert több is van belőle, és ha valami durva fa, jobb lenne mielőbb kihúzgálnom őket....
4-es kép közepén arra a kis magoncra vagyok kíváncsi. Bár van egy sejtésem, hogy az ugyanaz, mint az 1-es képen levő, csak pár évvel fiatalabb...?!?!?!?
1,tujaféle
2,mahónia
A 4-es talán fenyőféle,a 3-ast én se tudom.
1. valamilyen ciprus/tuja
2. Közönséges mahónia
3. passz
4. a felette levő fenyőnek a szaporulata.
2: Mahónia, tényleg!!! Nagyon régen valakitől hallottam, de nem jutott volna eszembe köszi! Akkor ez tuti.
3: Légyszi valaki fejtse meg!!!!! :)
4: Létezhet, hogy a felette lévő fenyő kicsinye??? :) Nagyon szeretném, de nem is merek reménykedni benne.
Viszont az 1-esre tujafélt mondtok. Nekem úgy rémlik, pár éve ez is olyan volt, mint a 4-es képen, tehát ugyanaz. Csak ebben nem vagyok biztos.
Viszont van még egy tujakezdeményem is, arról nincs fotó, arról biztosan meg tudtam állapítani, hogy tuja lesz. És ha messziről hasonló is az 1-eshez, közelről egész más! Pl nem tüskés a szára....stb.
Várom még a szakértő gondolatokat, köszi! :)
5-ös vagyok
Még az is lehet - ha sok van belőle a kertben - hogy nyírfa csemeték, azok tudnak ilyen sűrűn szaporodni.
A nyírfának van rengeted válfaja, simább vagy cakkosabb, kerekebb vagy hosszúkásabb levéllel, így nem tudom biztonsággal.
3. Hasonlít élőben is a mogyoróra, de tuti nem az. A szomszéd mogyorófájáról állatok szoktak hozzánk mogyit hurcolni, de ahol kinőtt a fa, ott észrevettem volna tutira... Valami kisebb magú növény lesz.
Nyírfánk nincs, és szerintem 100 méteres körzetben máshol sincs. Vagy van olyan magja neki, amit madarak esznek meg?
Meg ahogy a keresésedre klikkelek, a nyír levelei ducibbak és hegyesebbek...!?! Bár írod többféle van belőle...Nem tudom.
Ja és ebből több is nő… Vagy valami könnyen repülő maggal rendelkező "özönfaj", vagy madarak szeretik a magját...
Pedig én is erre a kettőre tippelek, amit a 3-as írt.
Különösen, ha van a szomszédban mogyoró.
A nyír magja meg nagyon könnyű, fátyolszerűen repül a szélben, a 100 m neki meg sem kottyan.
Hagyd meg egyelőre, mert enni nem kér, aztán majd amikor nagyobb lesz több biztonsággal lehet dönteni.
8-as vagyok
Nem a 3-as válaszoló, hanem az 5-6-osra gondoltam.
:) Csak a mogyoró ellen tiltakozom 100%-ig. :) Mert azért járkálok ott annyit, hogy észrevettem volna, ha több mogyoró hever ott hosszabb ideig.
De a nyír az más. Csak a főbb googlés képtalálatok alapján gondolnám, hogy talán nem az. De elhiszem, főleg hogy írjátok is, hogy többféle levélváltozatú is van, hogy akár lehet az. Megjegyeztem, és majd ráérősebb időmben próbálok utánaolvasgatni, addig meg hagyom, még nem szedem ki a csemetéket...
Tényleg! Épp ma reggel vettem észre, hogy a garázsunk fala mellett is úgy 10 centire is nő egy ilyen fácska, mint a 3. képen. Ott viszont elég kemény a talaj. (Mogyoró kizárt...:)) Szóval csakis valami kis magú, könnyen gyökerező növény lehet.
A nyírfa magját azt se tudom milyen, még ezt is ki kell nyomoznom... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!