Kb 300-350 m2 területre, milyen fűkaszát érdemes venni?
Jó lenne nagyjából tudni, hogy mennyit szánsz rá. Egy kisebb Makita-t javasolnék, hellyel közzel igy még márkán belül is maradnál, de ettől függetlenül is az egyik legmegbizhatobb marka.Ekkora területre amugy egy akksis darab is elég lehet, annak alig van szervizköltsége, vagy 10-15 évre tuti letudnal minden gondot, bár az is igaz, hogy elég drága.
Ez az olcsóbb benzines is bőven elég persze: [link]
Ez a Makita nem fűkasza, hanem szegélynyíró.
Igaz, hogy nagyon kicsi terület, ezzel is le lehet kínlódni, de azért ne nehezítsd meg a saját dolgod. Egy jobbféle kínaival, amiben van erő, harmada idő alatt végzel, negyede kínlódással. Meg fele áron, ha ez is számít. Pl. Hecht vagy Fuxtec.
De 1,5-1,8 LE alá ne add, ha nem vagy a saját magad ellensége. Minél erősebb a gép, annál könnyebb vele a munka, nem szálanként kell levadászni a füvet. Egy 2,5-3 LE-s-sel már nem kell a fűre figyelni, hogy hol milyen fűcsomó van, csak lengeted, és a fű eltűnik. 300 m2-en nem is nagyon lehet elrontani egy kínait se.
Bár ha lehetőség van rá, akkor ilyen kicsi területre talán jobb lenne egy használt fűnyíró.
Ha egyenes terep, akkor én is inkább fűnyírót ajánlanék. Amúgy meg egy Fuxtec-et használok én is, 3500m2-en 4 éve, eddig hibátlanul, csak az olajra irdatlan módon kényes! Full szintetikus olajjal lehet csak a keveréket elkészíteni és én a Castrol racing olaját ajánlom, próbálkoztam több mindennel, stihl-el is, nem vált be más. Ez egyébként állítólag igaz a többi, kínai gépre is, szóval az ilyen "piaci" jellemzően 5-6LE-nek hazudott 1.5-2LE gépekre is, hogy az élettartamát többek között ezzel is lehet nyújtani! Mindenesetre ekkora területre én biztos nem vennék egy 50-60 ezer forintos gépet. Fuxtec-et a telekre vettem, ott elkél, de otthon a kb. szintén 300m2-re egy fullkínait használok 20 ezer forint körül volt. A hámot első lendülettel a kukába dobtam, mert nevetséges, a gép nyilván sokkal jobban ráz, mint a Fuxtec, de egy pár perces munka alatt azt kilehet bírni. Erről van szó:
Fuxtecből meg az erősebb gépet használom:
Könnyű indítás, nehéz gép, de kényelmes hám... Ugyan téged ekkora területen ez nem érint, de úgy egyébként ezeknél a gépeknél azt kell elfogadni, hogy kell őket pihentetni. Azaz nem lehet tolni neki barom módjára és csak tankolásnál pihentetni pár percig. Én fél tankonként megállok vele 10-15 percre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!