Hogyan érdemes rózsabokrot metszeni alapszinten?
Teljesen kezdő vagyok, egyelőre nulla metszési ismerettel. Se gyakorlatom, se elméleti ismeretem. Annyit szeretnék kérni, hogy engem -aki totál kezdő vagyok- épp csak annyiból eligazítsatok, hogy nagy hibát ne kövessek el, és még mindig jobb állapotban lehessen a rózsabokrom, mintha hozzá se nyúlnék, illetőleg mintha hibásan metszeném / túlmetszeném.
Szóval egy körülbelüli, "egyszerűsített középutat" ajánljatok légyszi.
A kérdéses rózsabokor immár a tulajdonom, és fogalmam sincs, hogyan bánt vele a korábbi tulaj. Szemrevételezésből se tudom, hogy milyen az állapota, mit kell rajta korrigálni.
Ha muszáj, le is fotózhatom az aktuális állapotát, de az csak egy héten belül kivitelezhető, nem tudom előre, mikor, lehet, hogy 2-3 nap múlva már.
Hát azért egyáltalán nem mindegy, hogy tea-, polyantha, vagy futórózsáról beszélünk. Nagyon különbözően kell metszeni.
Vagy két értékelhető fotó nem ártana, közelebbről és az egész növényről egyben. Legalább tippelni, hogy milyen féle.
Jobb lett volna március elején metszeni, mert már túl fejlett, de végszükségben még most is megoldható, jobb, mint nem metszeni.
Úgy értelmeztem, hogy bokorrózsáról van szó.
Ebben az esetben tökéletes tanácsokat kaptál.
Ha mégse az, akkor egy erős fiatalítást végeztél el. Rózsa szívós jószág.
Jövőre utána olvasol és majd te adsz tanácsokat másnak.:)
Ha tudsz, azért tegyél fel egy képet.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!