Milyen gyümölcsfa fajtákat ajánlanátok -házikertbe- ami a legjobb, legfinomabb szerintetek? Őszi, kopasz, cseresznye, mandula.
Cresthaven,Redhaven még van egy csomó de azokat nem ismerem.
Kopaszbarack fajtákat nagyon nem ismerek.
Germensdorfi, Hedelfingeni melyik a jobb?
Mandulában a tétényi bőtermő a legjobb?
Pro kontra véleményeket is szívesen fogadok.
Nekem a sárga és az őszibarack a favorit, de fajtákat nem tudok mondani.
(És a sok-sok fagyokig érő málna:)
A hátsó kert mérete tökéletes. Van hely és kiváló a talaj (nem ilyen folyóhomok).
Idő is van rá. Ősszel tavasszal, és persze nyáron is permetezni.
A mandulát a ház elé szeretnénk a virága miatt.
A Germersdorfi szimpatikus lenne pont a fa mérete miatt. Nem baj ha lehet létrázni :)
Meggyfáink vannak, nagyon ritka fajta.
Őszit nagyon szeretnénk függetlenül a sok gondozástól.. Mondjuk ami nem tetszik benne ha elkapja ez a levélfodrosodás stb..
Kajszit nem szeretnénk. Meg az van is 1 db.
Van 2 viszonylag fiatal besztercei szilvafánk. Nagyon ellenállóak.
Csak azok a gyümölcsök érdekelnek, amiket kérdeztél?
Cseresznyéből a Germersdorfi gyümölcsének nincs párja, még mindig. Hatalmas, édes, zamatos, ropogós, nem reped. Nem túl bőtermő, és porzópartnert igényel, mint a legtöbb cseresznye.
Ősziből nekem a Nektár H a nagy kedvencem. Fehér húsú, erős növekedésű, hatalmas termésű, nagyon finom. (Amikor barackosom volt, előfordult, hogy 3 szem Nektár H együtt 1,1 kg volt.) A leírások szerint nagyon fagyálló, az én tapasztalatom szerint nem annyira. De annyi mindig maradt, hogy az élő bimbókra figyelve metszéskor, volt termés. A tafrina ellen lehet védekezni, de azt már április legelején kell kezdeni, nem pedig amikor már látszódnak a tünetek, mert akkor már bele lehet verni, olyankor már nem létezik orvosság.
Kopaszbarackból nem létezik jó, szerintem. :) Ráadásul állandóan permetezni kell őket, mert mindenre érzékenyek.
Mandulából a régebbi fajtákból (pl. Tétényi) kettő kell, ha termést is akarsz, mert nem önporzósak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!