A Lidl-ben vásárolt étkezési csicsóka gumót lehet termeszteni? Ha elvetem, abból ki tud fejlődni olyan növény, aminek később magam is szüretelhetem a gumóját?
Figyelt kérdés
Lidl-ben és Aldi-ban láttam csicsókát, vettem is, finom is, szeretném termeszteni. Ezek a bevásárlóközpont-beli gumók vajon szaporíthatóak? A környékemen nem találtam helyi árusnál sajnos, pedig úgy látom nagyon könnyen terem, ha egyszer sikerül megfogannia.2020. márc. 13. 10:12
2/8 anonim válasza:
Minden további nélkül megél. A gumók fogyasztása egyeseknél erős hasmenést okoz.
3/8 anonim válasza:
Elvileg el lehet dugdosni és teremni, szaporodni is fog.
De azt tudni kell, hogy utána gyakorlatilag lehetetlen kiírtani, és pár év múlva az egész kert tele lesz vele.
4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Azt olvastam, hogy nehezen lehet tőle megszabadulni, megpróbálok neki jó helyet választani a kertben :)
2020. márc. 13. 11:13
6/8 anonim válasza:
Én olyan helyre tettem, ahol fűnyíróval tartom karban a környéket, így nem tud terjedni. Legalábbis eddig a nyírt részre nem ment be.
7/8 anonim válasza:
Ha egyszer beindul, lehetetlen kiirtani. Szóval tényleg olyan helyre kell elvetni ahol nem okoz gondot az agresszív terjedése.
Én 3 év alatt tudtam a felére redukálni a csicsókáimat, minden évben felástam majd kézzel kiszedtem a gumókat. Így is tavasszal egy körömnyi darabról is kihajtott. Most szerencsére már csak egy részen maradt meg, ott is folyamatosan irtom, hogy ne legyen túlszaporulat.
8/8 anonim válasza:
Előfordulhat, hogy csírázásgátlót használnak hozzá, mint a krumplihoz meg a hagymához. (Tavaly a batátával futottam bele ilyen kezeltbe, ami nem volt hajlandó kihajtani.) De én is ültettem már ilyen bolti csicsókát, az kihajtott. Ha ültetni veszed, akkor a nagyok közül az aprót vedd. A nagyból túl sok szem lesz, és azt vagy kit tudja nevelni, vagy nem. Mindenképpen csak sok öntözéssel és tápanyaggal lesz olyan szép, mint amit a boltban árulnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!