Cserepes jácint ( három van egy cserépbe) mitől sárgul be? Levele és a virág megvan sárgulva/ száradva. Egy hete vettem tescoból. Lehet víz érte?
Ez így normális.
Lakásban nagyon hamar elvirágzik, nem szereti a meleget.
Gondolom bent tartottad.
A víz kell neki, de szobahőmérsékleten eddig bírja, és kész.
Én is vettem többet is, de a hagymák miatt, ősszel ültetem ki szabadföldbe.
A jácintnak a természetben olyankor van a virágzása, mikor még fagyok vannak, vagy napközben néhány fok. Tehát pont most. Ehhez alkalmazkodott. Nem szobanövény.
Vágd le a virágos szárat, hogy ne tudjon magokat termelni, de a leveleket hagyd teljesen elszáradni. Így a tápanyag vissza tud húzódni a hagymába, és jövőre is fog virágozni. Ha hagyod magot érlelni, akkor nem lesz annyi ereje, hogy jövőre virágot hozzon.
Esetleg egy pici tápoldatot lehet neki adni, hogy azt is el tudja raktározni a hagyma.
Nem. Csak osszel.
Most hagyni kell elszaradni.
Köszönöm szépen!
Ha kiteszem ilyen időben a párkányra lesz baja?
Dehogy jobb neki most! miért írsz neki butaságot?
Nem értesz hozzá, a tavasszal virágzó hagymást nem ültetjük ki tavasszal, épp mikor elvirágzott! Nyugalmi időszak jön, a gyökereit sem kéne most megsérteni, márpedig úgy kiültetni nem tudod, hogy ne sérüljenek.
Kérdező, ne hallgass arra a válaszolóra, mert nincs képben.
Kitenni kiteheted, már erős fagyot nem írnak, ha mégis lenne -10, -20 fok, akkor beviszed, de -2 fokban kint lehet. Amíg el nem szárad, maradjon az eredeti cserépben.
Köszönöm. Kint van most a párkányon.
Úgy voltam vele ha már elvirágzik akkor mindegy aztán majd ősszel elültetem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!