Mit erdemes elultetni ha van körülbelül 900 1000 nm3 kertem hatul amitnnem hasznalok?
Van körülbelül 1000 nm a hátsó udvaron jo minőségű fekete foldel amit igy is ugyis gogondoznom kell ha masnem vagmom a fuvet.
Mit erdemes ultetni ilyen kis helyre ami kis befektetessel akar profitalhat is.
#6 true! :D
Az epret egyébként nem javaslom, az utóbbi aszályos évek miatt nagyon döglődik.
Legalábbis az én eper ültetvényemből kiindulva. Mikor elkezdtem csinálni 2014-ben 50-60 kiló megvolt az ültetvényen, aztán évről évre egyre kevesebb. Pedig öntöztem reggel este minden nap.
Tavaly jó ha volt rajta 20 kiló, annak is a fele szikkadt volt mint a napsütötte kutyagumi.
Málna viszont annyi volt a bokraimon, hogy a végén már le se szedtem, mert már fullon volt a fagyasztó vákuumozott kilós málnacsomagokkal. Na meg lekvár is vagy 10 kiló biztos.
Ha idén ilyen bő málna termés lesz, akkor lehet befogok egy 50 literes hordót cefrének :D
Miért a gyümölcsfának nincs gyökere?:) ...és orrba-szájba szarakodhatsz vele. Ráadásul a hazai almának nincs ára.
Jó Golden alma oltványokat vennék, meg raknék kb ugyanannyi potyószilvát, csak mert ez a kettő a kedvenc pálinkám.
Egyébként köbnanométer :)
Körtefa. Nem tudom melyik orszárészen vagy de nállunk itt az alföldön a körtére rengeteg átvevőhely van.
Kis számolás. 1000nm. kb 4x5 méterenkén szokták ültetni a fákat, hogy ne érjenek egymásba, levegő is járjon stb stb.. lényeg h erre ki tudsz ültetni 50 fát, ha sűrűbben rakod őket akkor kicsit többet is. Körte lassan nől ezzel számolni kell de 10 éves korára már szépen hozza a termést. Öregebb fákon nálunk éréskor kb 15ezer forintot hoz egy fa. a nagyobbak 20at is. Persze van költség is a fa suháng mellett mint pl minden fának kiásna a valóban nagy gödröt, trágya, gyökéritató és van egy két dolog amit ültetéskor fel kell használni, gödörbe tenni, hogy jobban nőjjön a fa és nagyobb legyen a termés, ott van még az is hogy ki kell húzni a kpe csövet csepegtetővel. egy szivattyú. Igen kell metszeni, cirka 4 évente megkaparni a törzsüket és évi 2x 3x permetezni. 50 fával számold ki mit nyernél. Lehet barack is szilva is de azok kényesebbek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!