Dézsába lévő áfonyát milyen helyen teleltessem?
"A lombhullató gyümölcsök - mint például az alma, áfonya, füge - esetén várjuk meg, amíg kinn lehullajtják a leveleiket, majd ezt követően hozzuk be őket."
A linken mindent megtalálsz, amit tudnod kell a konténeres áfonya teleltetéséről.
Hát ez nagy ostobaság. Ha meleg helyen telelteted az áfonyát, akkor ki fog hajtani már kb. januárban, de legkésőbb februárban, és a fényhiányhoz társuló meleg miatt kinyiffan.
Az áfonya egyébként nagyon jól tűri a fagyokat. Nyugodtan hagyd a szabadban, aztán ha jön ilyen -10 fok, akkor vidd zárt melléképületbe, ahol +10 és -10 között marad nagyjából a hőmérséklet. Aztán ha ismét melegszik az idő, vidd vissza kintre. Ha sokat van +10-en, vagy főleg ez felett, akkor kihajt, és nem biztos, hogy túléli a telet.
De ha melléképület hiányában csak egy védett helyen közvetlenül a fűtött házfal mellé tolod, és nem tud se kiszáradni, se belefulladni a sok vízbe, akkor is kizárt, hogy baja legyen télen. Nálam vagy 4 telet élt túl egy vödörben úgy, hogy el se moccantottam a helyéről. (Aztán meguntam, hogy nem tudtam kellően savanyítani a földjét, egyre kisebb lesz a növény, termés nincs egy szem se, és kihajítottam. Szerintem te is ezt fogod tenni, mint kb. mindenki.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!