Kezdőoldal » Otthon » Kert » Kerítés mellé átláthatatlan...

Kerítés mellé átláthatatlan növény?

Figyelt kérdés
Szomszédom imád valahogy leskelődni, mikor a kertbe teszek-veszek. Olyan növényt szeretnék ültetni hosszan, ami magasra 2,5-3 méterre megnő. És "átláthatatlan". Tuját hallottam, de azt mondják annak kell vagy 1-2 év mire olyan nagy lesz. Tudtok ilyen növényt, ami direkt kerítésez kell ültetni, takarásnak?
2010. júl. 17. 22:05
 1/10 anonim ***** válasza:
85%

Nekünk lila-hajnalka van a kerítés mellé ültetve, és hamar befutja az egészet. Mi se bírjuk a szomszédot, de hát így van ez..

[link]

2010. júl. 17. 22:21
 2/10 anonim ***** válasza:
67%
Vadszőlő,bár az télen elszárad. Borostyán,de még sokat találhatsz a neten is.
2010. júl. 17. 22:34
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

www.csodasoveny.hu

amugy valami nagy tüskéjü fajtát válassz. nem találtam jó képekez, de a tüztövis tüskés . ...

2010. júl. 17. 22:55
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
... a tüske azért jó mert nehogymár nekitámasszon valamit.
2010. júl. 17. 22:56
 5/10 anonim ***** válasza:
56%
Futó vadcsalán (nem tudom, hogy van-e futó, de jó magas példány van),nem lesz kedve a kerítést támasztani!
2010. júl. 18. 08:05
 6/10 anonim ***** válasza:
Esetleg tegyél fel nádfonatot a kerítésre amíg meg nem sűrüsödik a tuja.
2010. júl. 18. 18:49
 7/10 anonim válasza:
Nehogy tűztövist ültess, mi is megjártuk vele. Igaz hogy jól takar és igénytelen de borzasztó visszavágni.A mienk már 15 éves volt és borzasztóan elvadult. Most tavasszal nekiestünk de iszonyú munka volt.
2010. júl. 22. 17:12
 8/10 anonim ***** válasza:

Babérmeggy? Én ezzel szemezek most a kerítés mellé.

Szélesen és gyorsan nő, örökzöld. (állítólag)

[link]

2010. júl. 23. 07:22
 9/10 anonim ***** válasza:
Sajnos nemigen létezik olyan sövénynövény, aminek nem kéne legalább 2-3 év, amíg rendes sövény lészen belőle. Bár ez a "csodasövény" állítólag (amit más már idelinkelt) a második évben már akár 2 méteres is lehet.
2011. febr. 3. 17:35
 10/10 anonim ***** válasza:
Puszpángfajtákat ajánlanám!
2011. febr. 4. 13:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!