Kinek milyen tapasztalata van a Tescos búvárszivattyúkról? Megbízhatóak, vagy inkább nem érdemes költeni rá?
Nagyon jók a tescos gépek, csak rosszul használják az emberek. Például felrakod a garázsban a polcra akkor éveken keresztül tudod mutogatni, hogy ilyened is van, a baj ott kezdődik, hogy használni is akarod.
Őszintén megmondva nekem a Kärcherrel nincs jó tapasztalatom magasnyomású mosók terén (kettő is tönkrement pedig elvileg jóval nagyobb igénybevételt kellett volna bírnia mint amire használva volt)
Ezért inkább egy másik márkával próbálkoznék.
2 vettem egyszerre,az egyik aránylag gyorsan megadta magát.A másik azóta is üzem képes .
1 biztos,a membrános szivattyúk semmilyen kútba nem valók.
Előbb utóbb tönkre vágják a kutat.
40000 ért már nagyon jó cső szivattyút lehet venni .
Ezek a régen szovjet, ma már állítólag ukrán membrános szivattyúk (amelyek Güde és más néven is szerepelnek), amelyek többnyire 10 ezer Ft alatt vannak viszonylag jól bírják, ha megfelelően vannak üzemeltetve, azaz szabad kifolyás mellett üzemelnek. Ha a kimenetre kapcsolt öntözőberendezés megnöveli a nyomást a membrános szivattyúban, akkor gyorsan tönkremegy. Persze nem látunk bele, hogy a felhasznált anyagok, szerkezeti elemek minősége hogyan alakult az elmúlt évtizedekben a változatlan műszaki kialakítás mellett. Én most úgy vagyok, hogy ha átlagban 2-3 évig elmegy egy 10 e Ft-os szivattyú, akkor már nyertem, mert értékesebb a kitermelt víz, mint a felhasznált elektromos energia.
5-6 méteres ásott kúthoz a kis emelőmagasságú szennyvízszivattyú nem megfelelő.
Felesleges a "Tescós" jelzőt rásütni,mert ezeknek nagyon sok forgalmazója van .A lényeg,hogy ezek kutakba nem valók,még akkor sem ,ha 20-25 évet bírnának ott ki .A kút a rezgéstől szép lassan megy a "meg halás" felé.
Egy új kút elkészitése vagyonokba kerül,független attól hogy fúrt ,vagy ásott e .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!