Elektromos láncfűrészek közül melyik márkát,
gyártót, típust ajánlanátok?
Figyelt kérdés
Téli tüzelő összevágásához úgy gondolnánk, helyes volna egy ilyet beszerezni, és nem a kézi fűrésszel dolgozni. Benzint sajnos nem tudunk beszerezni, mivel nincsen autónk, ezért döntöttünk az elektromos láncfűrész mellett, úgyis csak főleg az udvaron használnánk, meg a kertben, ahova még leér a madzag.
Én soha az életben nem szívtam még annyit mint a márkás elektromos láncfűrészekkel. Például van egy Mcculloch (Partner) benzines ami kitűnő állapotban van 20 éve, és egy ugyanilyen Electrolux elektromos amin már isten tudja hányszor kellett csillagkereket cserélnem és azon kívül hogy nem olcsó nem is lehet kapni. Szóval vettem akciósan (azt hiszem 14-ért) egy hect tesco-s elektromosat, láncot cseréltem 1x és már a negyedik évében jár. Minden szezonban ezzel vágom össze a tüzelőm. A Bosch, Makita és társai inkább az építkezésben tetőácsozáskor jó mert van aksis is.
2019. nov. 27. 01:22
13/14 anonim válasza:
Stihl 140-e Géppel van tapasztalatom ez csak 1400w áramfelvételére képes tehát a leadott teljesítmény is ennek arányában relativ -kicsi.Sokan azt gondolják a ráírt W az a gép teljesítménye ,pedig nagyon nem.Tehát ezt a gépet 30 cm es lappal adják és ebben a vastagságban könnyedén átvágja az Akác fát.Komolyan meg se kottyan neki de érezhetően lassabban végez vele mint az Ms 210 benzines kis gép.Ami nagyon nem teszik benne az ,hogy ha leveszem a kezem a kapcsolóról a lánc nem áll meg azonnal és a kéz védő-fék nem takarja a láncot csak a markolatot fogó kezet ,egy lánc szakadásnál csak reménykedek nem felfelé repül egy picike darab...Véleményem szerint hatványozottan veszélyesebb mint egy benzines társa és még ott van a vezeték is amire vigyázni kell.Döntöttem ki vele a kertben egy kisebb fát és végig attól frászoltam a nagy koncentrálásban nehogy a vezetéket is elvágjam.Megértem ha valaki nincs abban a helyzetben,hogy benzines gépet vegyen-használjon de véleményem szerint az elektromos láncfűrész létjogosultsága oda korlátozódik ahova gyártották és ez a terület az-Építőipar.Egyébként a gép már 20 éves és soha nem lett szerelve az élete során 99%ban ács feladatokat látott el és arra tökéletes!
2020. máj. 16. 10:48
14/14 anonim válasza:
Minden tavasszal 6 erdei köbméter fát kuglizok fel. Általában munka után 4-5 délután felhasogatva és a tárolóba rakva. Mikor mit ad olcsóbban az erdészet (akác, gyertyán, bükk, cser,) 30-40centi vastag a java. 2méteres rönkök.
Volt először egy black and decker. Tizenkét-három évig ment. Javítás után még egy téli tüzelőt össze vágtam majd a kertben metcéskor megdöglött.
Zöld bosch beépített avulással 2 év. Garancia lejárta után 1 héttel csapágyas lett a motorja. Nem cserélhető csak a motorral együtt... Nem igen lesz mási bosch gépem mégegyszer.
MTD most 8 éves. A gyári láncát egy óra alatt kinyújtotta teljesen. Vettem rá oregont. Azzal tuti. Eddig ezzel a leghaladósabb a munka. Ha most megdöglene megint ezt venném. Húszonöt-ezer az új ára.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!