Nagyon durván csíp a retek, mi lehet az oka?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
A retekben hasonló összetételű illóolaj van mint a hagymában, onnan a csípős íze.
Fajtától is függ melyik csíp jobban, melyik kevésbé. Sőt az évszak is befolyásolja mennyire lesz intenzív a csípőssége.
Én kimondottan szeretem a friss, ropogós jó csípős tavaszi vagy őszi retket, szinte minden nap meg tudnám enni.
Sajnos idén jó szar retek termés lett a kertben, megtámadta a földibolha és el is intézte az egészet.
Egyébként ha felszeleteled és egy picit megsózod hamar elmegy az ereje, viszont levet is enged, én meg úgy már nem szeretem.
Köszönöm!
Volt egy retek, amit körbe rágott valami. Az a bolha vagy lehetett az a légy? Nemtudom milyen légy.. Valaki írta pedig. Káposzta légy talán?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Igen, szárazság és meleg, ez a kettő fokozza a csípős ízt. Minden növénynél így van, ami csípős tud lenni.
Nem tudom, milyen fajta, de szerintem elkapkodtad. Nálam a hónapos retek egy hete kelt ki, a téli retek gumójának se lenne szabad még 1 cm-nél vastagabbnak lenni. Ha bejön a hűvös, csapadékos idő, az akkor fejlődő retek olyan lesz, mint a vaj, és október közepe után általában már nem is megy magszárba, csak ha nagyon hosszú és meleg az ősz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!