Kezdőoldal » Otthon » Kert » Felmagzott retek magjai...

Felmagzott retek magjai mennyi időn belül érnek be?

Figyelt kérdés

Volt két sor retkem, amit később vetettem, nem sikerült... Jelenleg virágzik. Gondoltam megvárom, míg beér, hogy legyenek jövőre vetőmagjaim...

Virágzástól számítva mennyi idő lehet, míg magot érlel? SOk???

Már nagyon útban van a növény, jó lenne tudni meddig... :D

2017. jún. 10. 08:47
 1/7 anonim ***** válasza:
Amíg elszárad a magburok utána lehet leszedni
2017. jún. 10. 10:03
 2/7 A kérdező kommentje:

Nem az volt a kérdés, hogy milyen állapotában kell leszedni, hanem hogy mennyi idő múlva. Magyarul virágzástól számítva mennyi idő alatt érik be? Hogy te is értsd, virágzástól számítva mennyi idő, míg "elszárad a magburok"?

Pár nap?

Pár hét is akár?

Netán több hónap?

Egyáltalán nem mindegy...

Vannak növények, amelyeknek igen lassan érik be a magja. Fogalmam sincs, hogy a reteké milyen...

Aki esetleg tudja, légyszi írjon!

Köszönet!

2017. jún. 11. 09:35
 3/7 anonim ***** válasza:
Nem látom, hogy milyen állapotban van, de ha most virágzik akkor még vagy 1 hónap, ha már a zöld tokok vannak rajta akkor hamarosan el fog száradni.
2017. jún. 11. 16:56
 4/7 anonim ***** válasza:

Így van, sziromhullás után olyan szűk hónap.

De két sort akarsz magnak hagyni??

Egy méretesebb retken terem annyi mag, mint ami három bolti tasakban van.

2017. jún. 13. 16:26
 5/7 A kérdező kommentje:

Már azóta van amelyiken vannak zöld tokok. Nem tudtam, hogy ez ilyen lesz... :)

És azt sem tudom egy növényről mennyi mag várható.. :)

Mindegy, végül úgy döntöttem, hagyom, meg várom mi lesz belőle, kitanulom a növényt és majd jövőre más lesz! :)

Most már csak az egy jó kérdés, hogy ezek a felmagzott elfásult retkek adnak-e olyan minőségű magot, hogy jövőre értékelhető termést adjon, szóval nem fás retket...?

2017. jún. 15. 08:55
 6/7 anonim ***** válasza:
Hát ez lutri.A körülményektől függ leginkább, például, hogy vannak e más fajták a közelben amik elporozzák.Alapvetően azt gondolom, hogy mèg egy kisebb mèrtèkű keresztbe porzás esetén is használható magokat kapsz, mivel 1 generációról beszélünk.
2017. jún. 15. 10:25
 7/7 anonim ***** válasza:

Léteznek hibrid retkek (a Lidl-ben láttam nemrég magot, az eredeti ára jó magas volt), az ilyen hibridek magja nem utántermelhető.

De a leggyakrabban nem hibrideket árulnak, vagyis jövőre ebből a magból olyan lesz, mint amilyen idén volt.

2017. jún. 15. 18:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!