Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mi baja a banánomnak? (Képek)

Mi baja a banánomnak? (Képek)

Figyelt kérdés

Már tettem fel erről kérdést itt.

Alulról a levelek elkezdtek sargulni, illetve a szélük barnul. Mitől lehet ez?

Nyugati fekvésű tetőablak alatt van, délután 1-2 órára éri a nap. Öntözni nagyjából 2 naponta szoktam, minden nap permetezem és hetente, vagy másfél hetente tápoldatozom. Május végén vettem és akkor ültettem át florimo B-s földbe.

Ilyen a növény: [link]

Ilyen egy beteg levél:

[link]

2019. aug. 23. 15:34
 1/7 A kérdező kommentje:
A képen a beteg levelek már nincsenek a növényen, mert leszedtem őket.
2019. aug. 23. 15:35
 2/7 anonim ***** válasza:
2019. aug. 23. 15:39
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm, de ezt már olvastam. Azért locsolom sűrűbben, mert ha nem teszem, akkor lekonyulnak a levelek. Ezen kívül nem tudtam meg, mitől sárgul-barnul a levél.
2019. aug. 23. 15:45
 4/7 anonim ***** válasza:
Szia! A banán fáknál is természetes jelenség az alsó levelek elhalása.
2019. aug. 23. 17:00
 5/7 A kérdező kommentje:
De a pici sarjak is ilyenek :/
2019. aug. 23. 17:11
 6/7 anonim ***** válasza:
Nekem is ilyenek voltak azok is. Én nem tulajdonítottam ennek különösebb jelentőséget, gondoltam épp az áltörzset alakítja ki már picinek is.
2019. aug. 23. 17:54
 7/7 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy kevés a fény. Nagyon fényigényes. Az alsó levelek főleg nem kapnak elég fényt tetőablak esetén.

De amúgy nem tűnik nagyon csupasznak, lehet, hogy tényleg csak a természetes levélhullás.

Télen úgyse fogod tudni itt tartani, ha rendes fűtés lesz, mert tavaszra alig marad levél.

2019. aug. 24. 05:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!