Kezdőoldal » Otthon » Kert » A szomszédom előszeretettel...

A szomszédom előszeretettel méhészkedik otthon és hát lakott területen tolja, és ugyebár ha méh van akkor darázs is jön. Van olyan szer amit nyár elején a házat körülfújva, távol lehet őket tartani?

Figyelt kérdés
A méhész ellen már megpróbáltak már valamit tenni, hogy ne itt csinálja, de nem nagyon sikerült, Khmm jó kapcsolatok. A méhek még előszeretettel dézsmálják nagyapám szőlősét, az ellen nem lehetne valamit tenni ? Nincs nekem semmi bajom a méhekkel de a szőlőst jó lenne ha nem sajátitanák ki magukévá az én káromra : P

2019. aug. 20. 14:32
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Méhészként mondom, hogy a méh nem eszik szőlőt, sem semmi féle gyümölcsöt. Max beporozzák, amit bekell. Ők nektárt, propoliszt, virágport, mézet gyűjtenek. Ezek közül egyiket sem adja a szőlő és nem állnak meg csemegezni sem, mert abból esznek ami náluk van, a méz mirigyben.. . 🤷‍♀️🤷‍♀️

Rovarirtozni tilos, az emberiség és a saját érdekedben.. Mert olyan ember tudja meg, aki ért hozzá tudja h feljelentést szabad tenni ilyen esetben is, és jó kis árat fizetsz érte...

Vannak darázs csapdák, mi azt alkalmazzuk és hatásos, abba a méh pl bele sem repül!

2019. aug. 21. 21:49
 12/14 anonim ***** válasza:
Egyébként a nyolcas leirta a tutit! De még az is ritka, hiszen a méhek ilyenkor már a télre készülnek, a nektár gyűjtés a cél! :)
2019. aug. 21. 21:51
 13/14 anonim ***** válasza:
77%

"Méhészként mondom, hogy a méh nem eszik szőlőt"

Én meg gyümölcstermelőként mondom, hogy de eszik. :) A saját szememmel látom rendszeresen, hogy mit művelnek. Ezért írtam, hogy a méhészek nem minden vonatkozását ismerik a méhek életének, tevékenységének. Én se tudom, hogy hol jár, mit csinál éjszaka a macskám...

Méhészetek közelében persze, hogy működnek a darázscsapdák. A méz szagára odagyűlnek a darazsak, de bemenni nem tudnak a méhek miatt, ezért addig keresgélnek, ameddig meg nem találják a csapdákat. Viszont ahol simán hozzáférnek a már megkezdett, erjedni kezdő nagy mennyiségű illatozó gyümölcshöz, ott a csapda kicsi nyílásán kijutó minimális illatanyag nem érdekli őket. Ezt kb. úgy kell elképzelni, mint hogy leöntenek valahová egy teherautó kiváló minőségű almát, 20 m-re meg letesznek még egyet. Nagyjából kizárt, hogy bármely ember azt az 1-et vegye fel és egye meg, inkább odamegy a nagy halomhoz, és annak a tetejéről veszi el a legszebbet.

2019. aug. 22. 06:23
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

13# persze, hogy eszik, nem voltam egyértelmű. De nem épp fő tápláléka a gyümölcs és nem ők kezdik ki azt. Ha más darázs, bogar nem kezdi meg, a méh nem fog rá járni!

Egyébként arra jók a méhek h beporozzanak, utána meg már írjak őket mert oda mer menni 1-2! :)

2019. aug. 29. 13:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!