Útban van a ribizli, mikor szabad áttelepíteni?
Figyelt kérdés
Ősszel vagy inkább tavasszal? Tippek!?2019. aug. 5. 15:29
1/5 anonim válasza:
Amikor ültetni is lehet szerintem. Ķéső ősszel vagy kora tavasszal. De ha útban van vágd ki, majd ültetsz másikat.
3/5 anonim válasza:
Ha kifejezetten útban van és nem várhat őszig, akkor nyugodtan át lehet ültetni bármikor. Könnyen és jól gyökeresedik, termést meg idén már nem kell várni tőle.
4/5 A kérdező kommentje:
3 éve vettem, nem szeretnék újat, idén már elég sok termést hozott :) köszönöm szépen. Nincs annyira útban, ott van ahol az eper, de oda egy új épületet szeretnénk ősszel, így gondoltam átultetek mindent. Köszönöm még egyszer
2019. aug. 5. 21:51
5/5 anonim válasza:
Egy erős visszavágásra mindenképpen szükség lesz, mert a gyökerek már 3 méterre vannak, tehát a gyökérzet 95 %-át le fogod vágni átültetéskor.
A ribizli sokat bír, tehát megmaradna visszavágás nélkül is, de nem fogja szépen kinevelni a termést, és két évig csak senyved.
Én azt mondanám, hogy ősszel, levélhullás után ültess, és csak az idei hajtásokat hagyd meg. Azokon lesz valamennyi termés, és ezek kinevelése mellett jövőre erősen fog növekedni, két év múlva már nagy termésed lesz. (Ha nincs elég idei hajtás, akkor túlterhelted a töveket, és akkor mérsékelt mennyiségben lehet tavalyit is hagyni, hogy maradjon valami a föld felett.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!