Kezdőoldal » Otthon » Kert » Hogyan nyírjam az árokban a...

Hogyan nyírjam az árokban a füvet?

Figyelt kérdés

Fűnyíróval nem lehet, fűkaszával is vesződés. Ki hogyan csinálja?

Esetleg van olyan növény, amivel be lehetne vetni azt a területet? Olyan ami nem nő meg magasra, tűri a vizet és a szárazságot is és akkor többé nem kell a nyírással foglalkozni?

2019. aug. 3. 10:08
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Le kell permetezni gyom írtóval .
2019. aug. 3. 13:33
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Nálam a gyomirtó tökéletesen viszi. Mióta komoly lövészárkot csináltak előttem, kinek van kedve kitörni a nyakát benne.
2019. aug. 3. 13:48
 3/5 anonim ***** válasza:
11%
Fűkaszával pikkpakk megvan. Kissé szitkozódva utat csinálsz az aljára magadnak, aztán lentről az egyik oldalt és az alját végigszeded, fordulás előtt vágsz helyet a másik oldalon magadnak, aztán vissza lentről ugyanazzal az izomcsoporttal, mint eddig. De vissza is sétálhatsz az elejére, ha váltott oldalra akarsz gyúrni vele. Párszor megcsinálod, el se vehetik tőled.
2019. aug. 3. 16:36
 4/5 anonim ***** válasza:
20%
Előszeded a fűkaszát, felszívod magad, aztán nekiállsz. Nalunk elég mély az árok. Én 50 kilós nő létemre lekaszálom. A gyomirtó nagyon káros, azt én mellőzném.
2019. aug. 4. 04:09
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Előttünk 1 m mély és meredek az árok út felőli oldala, ha gyomirtóznám, akkor az eső lemosná a földet, tele lenne az árok, és megállna előttem a víz. Ezért fűkaszával csinálom. (Nyilván itt nem egy 1 LE-s vacakra gondolok, hanem egy erősebb kínai szerkezetet használok.)

Úgy csinálom, ahogy itt a kolléga is írta: az alján, ami többé-kevésbé vízszintes, csinálok egy utat, aztán a függőlegesközeli részt egy menetben levágom úgy, hogy megyek végig az árok alján, és a bal oldalamon emelgetem a kasza fejét. Aztán az út szélén haladva levágom a fenti vízszintest, végül a kettő közötti 20 centis ívet. Nem nagy meló.

Ha tudsz szerezni valahol ingyen v. olcsón valami varjúhájfélét vagy kőtörőfüvet, akkor egy gyomirtózást követően beültetheted. A vízállást nem bírják, de minden egyebet igen. Azt is meg lehet csinálni, hogy ha megáll az árok alján a víz, akkor oda rendes, nyírható füvet, a fentebbi részekre meg talajtakarót.

[link]

2019. aug. 4. 09:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!