Kezdőoldal » Otthon » Kert » Milyen pálinkafőzőt vegyek?

Milyen pálinkafőzőt vegyek?

Figyelt kérdés

Árulnak a Tescoban, most leértékelve érdemes megvenni?

Vagy egyszerűbb összerakni házilag? Vagy használtan vegyek?

2019. júl. 30. 15:48
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
A DES főzők egész jó árban vannak.
2019. júl. 30. 15:52
 2/9 mindentudó99 ***** válasza:
A Tescósat hanyagold. Nem ismerem nem azért hanem mert kicsi. És duplafalú legyen.Bár nem tudom mennyi gyümölcsód van ha van két mázsa akkor ilyen kicsivel már szenvedés.
2019. júl. 30. 20:11
 3/9 anonim ***** válasza:

Kérdés, hogy mit szeretnél.

Ha a szomszéd kerítésszaggatójával akarsz versenyezni amitől a pók is leesik a sarokból amikor kinyitod az üveget akkor szinte mindegy mivel főzöd ki csak ócsó legyen.

Ha minőséget az asztalra tenni akkor koncentrálj a cefre készítésre, a főzést pedig bízd olyan profikra akik több milliós készülékkel dolgoznak. Igaz nem olcsó a főzetés, de olyan minőségű pálinkád lesz aminek üvegjét 10 ezer forint felett árulják a boltban.

2019. júl. 30. 21:32
 4/9 anonim ***** válasza:

Ha hivatalos helyen, üzletben veszed, akkor számolj azzal, hogy az adataidat felírják, bekerülsz a rendszerbe, és állandóan ellenőrizni fog a NAV.

Tudok olyan emberről, akinek már személyes ismerősei a NAV-osok, és mindig bocsánatot kérnek tőle, hogy már megint itt vannak, de a környéken más embernek nincs bejelentett főzője, és ki van adva, hogy X számú ellenőrzést kell végrehajtaniuk.

2019. júl. 31. 07:47
 5/9 mindentudó99 ***** válasza:
Egyszerű. Hivatalosan be lehet jelenteni a főzést a jegyzőnél. Befizeted az adót a navnál és kész.
2019. júl. 31. 08:50
 6/9 anonim ***** válasza:

:D 4-es hagyjad már...

Most vagy te akarsz minket átejteni vagy téged ejtett át az ismerősöd!

Semmi köze hozzá a NAV-nak! A helyi önkormányzatok feladata az ellenőrzést elvégezni és ez egy lehetőség számukra, azaz megvan hozzá a jogkörük, de nem kötelességük! A pálinkajegyek árusítása viszont a kötelességük, az önkormányzatok kötelessége, nem a NAV-é! :) Amennyiben az önkormányzat visszaélést vél felfedezni, abban az esetben értesítheti a NAV-ot!

Úgy egyébként meg nincs lehetetlen csak idő kérdése. Egy 30-as DES-el (ami nettó kb. 25L) egy nap 4 kört lazán lelehet főzni, ami pedig napi 100L cefre (alszeszre nyilván, ennek finomítása már nem igazán fér bele 1 napba).

Házilag készített főzőt nem érdemes venni se csinálni. Hobbi célra egy legalább 30L-es DES-t érdemes venni! Akár használtan is, miért ne, csak ne szezonban keress használtat (majd januárban-márciusban!). Nyugodtan lehet szimpla falú is, de egy keverőszár jó dolog!

2019. aug. 1. 06:50
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Hát én nem akarok senkit átejteni, mert miért tenném. De lehet, hogy az ismerősöm se, mert 2016-ban sok változás történt a magánfőzéssel kapcsolatban, és lehet, hogy csak azóta jogosult az önkormányzat adóügyi részlege elvégezni az ellenőrzést. És az biztos, hogy már legalább 3 éve hallottam erről.

Na de az tény, hogy alapból csak oda tudnak menni, ahol bejelentett főző üzemel, és ahol a tulaj adójegyet vásárol. Ahol nem történik bejelentett főzés, oda legfeljebb akkor mennek ki, ha a szomszéd feldobja az illetőt.

2019. aug. 1. 17:49
 8/9 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Az önkormanyzatnál lejelented hogy vettél főzőt. Ennyi az ő dolguk. A többit a Nav-nál kell intezni. Ügyfélkapun keresztül megigényelni a párlatzárjegyet. Ehez az önkormanyzatnak az ég világon semmi köze. Ha jóváhagyták elutalod a pénzt és küldik az ügyfélkapura a k8nyomtatható párlatjegyet. Nekem most jött meg az idei.
2019. aug. 1. 18:21
 9/9 anonim ***** válasza:
És tényleg... igazatok van. Hát én utoljára akkor mentem bele ilyen hülyeségbe, amikor még az önkormányzatnál kellett megvásárolni. Pusztán azért, mert akkor úgy volt, hogy ezt a pénzt megtarthatják, azaz városon belül maradt a pénz. Egészen biztos, hogy nem fogok jegyet venni azért, hogy emlékeztessem arra őket, hogy nem árt nálam körülnézni. :D Teljességgel kizárt. Aztán utána jön a következő fázis, ha én "nagylelkűen" megveszem a kötelező minimumot, hogy hát "nem életszerű", ugye, tehát még több kell... és megyünk ebbe bele egyre jobban, az meg totál elképzelhetetlen, hogy én a saját gyümölcsömből készített pálinka után (általam készített) még évente 35-40 ezer forintot fizetek. Há' persze...
2019. aug. 1. 20:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!