Narancssárga törmelékek fák tövében mik lehetnek?
Színe tehát leginkább narancssárgának látszik, vagy kissé barnásnak.
Mérete: Ilyen kis drazsészerű izék, kb talán búzaszem méretűek, csak inkább hengeresek, és van vagy 1-1 maréknyi pár fa tövében.
Pont a fa tövében a földön. Gondoltam, hogy fentebbről potyog valahonnan a fákról, de nem látni honnan. Továbbá az egyik fánál pont olyan helyen van, ahova fentről nem potyoghat, mert a fa törzse nagyon ferdén nő, és pont az ellenkező irányba, felette meg egy ág sem nyúlik a másik irányba.
Almafák orgonafák és egy szilvafa tövében leltem ezekre.
Tudja esetleg valaki, hogy mi ez, mi okozza, stb....?
Vagy ha valaki csak sejtené, megköszönném, ha leírná, arra rákeresve, hátha jutok valamire... Köszi!
Nem ilyesmi darabkákat látsz? (Van világosabba, vagy ha már öregebb, akkor sötétebb)
Nem, nem! Ez egészen más!! Amit én látok, az nem a fákon van, hanem a fa törzse mellett a talajon. (Persze ez az elgombásodott moha vagy mi is szóródik a földre, de nem úgy, és amit én látok, az élénk narancssárgás színű.)
Valami állatra, rovarra gyanakszom, de nem tudom, na ezért kérdezek. Sajna fotót jelenleg nem tudok produkálni.
Igen olyan, mint a 3. Válaszoló képén!!! Köszi a fotót!ű
Mi lehet ez?
A 4. Megmondta, farontólepk hernyója.
Keress a szarforgács fölötti fatörzsben, ágakban lukakat, onnan potyog a cucc.
Én drótot szoktam felnyomni, hogy felnyársaljam a kis dögöt. Vagy levágom az ágat és felaprítom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!