Hogy tudom kiirtani a patkanyt ha csak enni jar hozzank?
Ha nincs macskád, akkor patkánycsapda kell hozzá. Ez lehet nagyméretű egérfogó, de lehet egy olyan összetákolt (pl. nagy PVC-cső és sima falú műanyag kuka) csapda, amibe bemenni be tud a patkány, kijönni viszont már nem.
Nálunk is volt ilyen, így fogtam meg vagy hármat-négyet, mikor a pincében rájártak az ott tárolt élelmiszerre. Egy sima falú öblös edény szájára kaját raktam, majd beleraktam még többet. A patkány bement, de kijönni már nem tudott. Más dolgom ezekután nem volt, mint hozni a hamvasztót, és elevenen megsütni. Nem tetszett neki :D
nekem egyik tanárom, mesélt egy olyat, hogy még nagyszülei idejében volt egy módszer, ami ma már brutális...
egy patkányt megfogtak, kiszurták a szemét, a lábaira dió héjat raktak és a fenekét össze varták
ez a kolóniát elűzte, mivel társai számára félelmetes volt, mivel egy patkány visítva ingerülten kopogva szaladgált fel alá
amúgy szerezz be cicát, ha látsz egyet kezdd el etetni
Első lépés, hogy el kell zárni a tojást, és a kukoricát. Például 220 literes hordóba. Ha szükséges, rendrakás. A patkány szereti a rendetlenséget.
Második lépés, hogy megpróbálod megszüntetni a behatolási pontokat a garázsodba.
Harmadik lépés egy élvefogó csapda. [link] Ilyennel fogtam egyszerre 4 darabot is.
Legegyszerűbb, ha megtanítod őket úszni. Én inkább tisztítótűzbe raktam őket. Ennyit érdemelnek.
Negyedik lépés a mérgezés. Az a lényeg, hogy brodifakum hatóanyagú mérget vegyél, ne pedig bromadiolonnal ellátottat! A brodifakum sokkal jobb, nem alakult még ki rá a rezisztencia.
Ha teheted, [link] ilyen mérget vegyél. Ez azért jobb a többinél, mert fel lehet drótra fűzni, ezáltal ellenőrizhetővé válik a méreg fogyasztása, illetve nem tudja elhordani a fészekbe, muszáj lerágnia.
5. Lépés a macska. De olyan kellene, ami meg is fogja, nem pedig valami elkényeztetett vacak. A kóbor macskák jók erre a célra, mert ők rá vannak kényszerítve a vadászatra.
Megjegyzem, hogy én macskák mellett mérgeztem, egyiknek sem lett baja. Nagy nehézségek árán sikerült kiirtanom őket, pedig brutális módon el voltak szaporodva a férgek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!