Hogyan lehet véglegesen kiírtani az egereket?
4., legfelső emeleten lakunk, nincs nálunk kosz, sohasem hagytunk kint semmit, amire jöhettek volna. Van 2 kutya és 1 macska is.
Pár éve megjelentek egy elzárt tároló részben, onnan anyum sikeresen hosszú harc árán kiírtotta.
Múltkor csak nézelődtünk a terasz felé és láttuk, hogy az ereszcsatornában valami mozog. Nem vagyok biztos benne, hogy egér volt, a mérete miatt én inkább patkányra gondolok.
Ma nagy ajtócsapkodásra ébredtem. A fürdőszóbában volt egy, ami a kitoloncolás során meg is harapta anyukámat. Elárulta, hogy szombaton egy a kanapé alatt volt.
Évekkel ezekőtt sokáig nem hívtunk szakit, de az ő segítségével sikerült megállítani. A múltkori után egyből hívtunk profit, adott mérget, azt folyamatosan lopják el, eszik meg és így kerültek a lakásba.
Mit tudnánk még csinálni? Kinek mi vált be? Olyan módszer kellene, ami véletlenül sem árthat az állatainknak (pl nem tudunk mindenhova mérget rakni a lakásba).
Közös képviselő
Írtani kell a teljes házban ill megkeresni honnan jönnek
Az "irt" rövid i.
Legyen annyi eszetek, hogy nem tesztek mérget a lakásba, mert ha megeszik, akkor mindig a szekrénysor, hűtőszekrény, franciaágy, vagy egyéb nehezen mozgatható berendezési tárgyak alá bújnak elpusztulni, és rettentő szaguk van olyankor. A méreg csak nem lakott épületekbe való.
Veszel pár hagyományos lecsapós egérfogót, egy kis dió- vagy tepertődarabot szerelsz rájuk, leteszed a fal mellé, és 200 Ft-ból meg fog oldódni a dolog. Az állataitok által használt helyiségekben le kell fedni v. el kell zárni valamivel a csapdákat, hogy a kutya-macska ne tudja elcsappantani, csak az egér. (Egyébként a macskák már csak szórakozásból is meg szokták fogni az egereket, érdekes, hogy a tiéteket nem érdekli.)
Semmi gond nincs a méreggel. Ugyanis a mai modern mérgek már tartalmaznak olyan anyagot, ami meggátolja azt, hogy bomlásnak induljon a tetem. Egyszerűen csak elolvad.
Én már számtalan ilyen száraz tetemet találtam, ott ahol mérgeztem.
Tapasztalatból írtam.
Munkahelyemen mérgezik az egereket, különböző típusú szerekkel (granulátum, zselé, meg ilyen lyukas közepű összepréselt formátum), amikor elpusztulnak, a szag elviselhetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!