Panelban hangyák kiirtására milyen módszert javasoltok?
Találsz köztük részedről megoldhatót?
Hangyák ellen BIOKILL-t használok: [link]
Melegvérűekre nem ártalmas, akár így is használható: https://www.youtube.com/watch?v=o9e8h_Cg72k
Nem ilyen pazarlóan használom, mint a videón teszik. És még nem mertem, például szekrénybe bespriccelni.
Látszólag ellepnek nagy területet, de megfigyelve kiderül, hogy ici-pici lyukakból, vékony repedésekből jönnek elő. Például, söpréssel eltüntetem a nagy részüket, a maradék célzatosan menekül a lyuk, vagy repedés felé. Ha mindet összeseprem, akkor pedig látom, hogy honnan bújnak elő. Nálad remek helymutató a kis túrás. Ha elsöpröd, ott a kis lyuk, repedés.
2 milliliteres (2 cm³) injekciós fecskendőt vettem a gyógyszertárban, tűvel. A pici lyukakba ezzel juttattok anyagot. A repedésekbe is ebből folyatok vékony sugarat. Így nagyon sokáig elég egy utántöltő palack.
Háromállású szórófejes palackom is van: zárt, vékony sugárban permetez, vagy porlasztva szór. Például, szekrény mögé ezt használom. Ritkán szükséges.
A szomszédom, ajánlásomra, bolhairtásra használta, hálószobában, szőnyegpadlóra permetezve. Bátran tette, mert tudja, hogy mennyire irtózóm és tartózkodom vegyszerektől. Biztos volt abban, hogyha én ilyet használok, akkor az, valóban veszélytelen az emberre. Nekem pedig sokéves tapasztalatom van vele.
Főként mezőgazdasági-, gazda-, agrár-, kertész boltokban vásárolható, de láttam háztartási boltban is.
levendula illó olajat szinte bárhol kaphatsz
százas, tesco, bárhol ahol gyertyák is elő fordulnak, nálunk a gyógyszertárba is kapható
Én ezt a kihelyezhető hangyacsapdát használom, ha invázió van. Hangyairtó csalétek, kis fehér korong. A mászkáló hangyák bemennek a csalétekért és elhordják magukkal a bolyba, ott mindegyik eszik belőle és így meghalnak.
Elég gyors módszer, 1 héten belül eltűnnek a hangyák.
Plusz nagy előnye, hogy nem kell semmilyen vegyszert fújkálni meg olajakat kenegetni.
Én is pártolnám a természetes módszereket, csak sajnos nem nagyon válnak be. Én is végigpróbáltam az illóolajtól kezdve a szódabikarbónán át a citromléig mindent, de magasról tesznek rá.
Szóval ha rám hallgatsz, veszel 2-3 ilyen csalétket, kiteszed oda, ahol sűrűn közlekednek, és napokon belül megszabadulsz tőlük. Nem drága amúgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!