Zsizsik lepte el a tésztákat. Eleg sokat vásároltam egy leárazás alkalmával. Az egyik zacskóban szinte már csak a bogarak voltak a többiben meg nem látom . Ki tudom valahogy fertőtleníteni a helyét?
Zsizsik nem megy a tésztákra, az élelmiszermoly lehet, amit látsz.
Elvileg a fertözöttség addig nem látszik, amíg nem kelnek ki a peték, tehát igen valószínü, hogy a többi sem alkalmas fogyasztásra.
Mindent ki meg le kell mosni, és minden szénhidráttartalmú élelmiszer rendesen záró tartóban kell tartani.
Lisztbogár is lehet.
Amik jónak tűnnek, azokat nézd át alaposan, aztán ha tényleg jónak ítéled, tedd a fagyasztóba egy hétre, vagy ha fér, tárold ott felhasználásig. A peték nem mérgezőek, ha esetleg lennének is.
A zacskók épségét ha megvizsgálod jó szemmel, akkor az is segít, mert a nejlonon keresztül nem tudtak bejutni az állatkák, se beletojni, ehhez ki kellett lyukasztani a zacskókat.
Nekem átrágták a nejlont-.-"
Olvastam is valahol, hogy ezek azt is átrágják.
Érdemes inkább valami zárható műanyag valamibe tenni a dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!