Ágyi poloska? Vagy valami más?
Lakásban élünk. Kb. 3-4 hete kezdődött, hogy reggel arra keltünk a párommal, hogy valami megcsípett. Szúnyogcsípésre hasonlított de megy éjjel a szúnyogriasztó, meg új ablak van teljesen záródó szúnyoghálóval. Szóval azt kizártam. Cica van, de benti cica, nem vakarózik, bolha sincs benne, kizártam.
Elkezdtem túrni a netet, mit találok? Ágyi poloska. Jól be is paráztam.
Amiket írnak, hogy ürülék és lárva, meg vérfoltok.. Sehol semmi.
Kb 1 hét csipkelődés után, vettem a DM-ben 2 flakon ágyi poloska irtót. Körbefújtam az ágyat, a környező bútorokat,a szőnyeget. A lepedőt, matracvédőt mindent kimostam 60 fokon- kb. 1 hétig nyugtunk is volt.
Most megint kezdődnek a bajok, 2-3 csípés reggelre.
A fehér lepedőn még mindig semmi rájuk utaló nyomot nem találok. Ma körbefujtam megint 3 flakonnal az ágyat és környékét, ismét 60 fokos mosás.
De se ürülék, se poloska. Egyszerűen nincsen nyomuk. Mi a frászt csináljak még?
Nagyon rejtőzködő lények, és eleinte nem sok nyomuk van, megbújhatnak karnisokban, szegélyléceknél, szekrények és képek háta mögött, ablak és ajtókereteknél, könyvekben, stb. Te hiába fújkálsz, ha valóban ágyi poloska, akkor a teljes lakást, ajtókat, ablakokat át kell fújni, rovarírtót kell hívni és kétszer, vagy háromszor megismételni a fújást.
Persze ha macskátok van, akkor bolha is lehet, az is el tud szaporodni.
Sajna nekem volt szerencsém ágyi poloskához az egyik szuper albérletemben. Először a másik lány lakótársnál jelentkeztek a csípések. Aztán amíg én dolgoztam, ő úgy gondola, hogy berakja nappalra az ágyneműjét hozzám.. :D Utána már rajtam is voltak csípések. Kb 5Ft-os nagyságú piros foltok.
Rovarirtót hívj, mert az ilyen drogériás sz@rokkal semmit sem érsz el. És mindent 60 fokon kell kimosni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!