Falun is létezik ágyi poloska, vagy ez a városi élet hozadéka?
Azért gondoltam erre, mert a városokban, lakótelepeken, vagy egyéb társasházakban szorosabb közelségben élnek egymás mellett az emberek, így könnyebb megfertőződni.
Ennek ugyanis semmi köze nincs a lakó tisztaságához, mehetnek át a csöveken, vagy bármin.
Az, hogy mennyire hamar irtja vagy irtatja ki valaki, az már egyéni képesség, vagy igényesség kérdése.
Amíg Pesten éltem, gyakran hallottam, hogy poloska itt, poloska ott, rettegtem is tőle.
20 éve falun lakom, a 20 év alatt egyszer nem hallottam ágyi poloskáról.
"Amíg Pesten éltem, gyakran hallottam, hogy poloska itt, poloska ott, rettegtem is tőle.
20 éve falun lakom, a 20 év alatt egyszer nem hallottam ágyi poloskáról."
Mert csak a városi emberek csinálnak belőle nagy ügyet, falun nem foglalkoznak ilyen apróságokkal :D
A kérdésem nem Budapest és vidék, vagy városok és falu közötti különbségek kiélezésére született.
Magam kétlakinak számítok, mert bár falun élek, budapesti belvárosi lakásom is van.
Egy egyszerű, technikai probléma vetette fel velem a kérdést.
Szeretnék valakiknek berendezni egy házikót, de csak használt bútorokkal tudom megvalósítani, nekik ez is nagy segítség lenne.
És mivel nem akarom őket poloskával elárasztani, gondoltam, hogy felteszem a kérdést és ennek a valószínűségnek az alapján állítom be a Vatera, vagy a Jófogás keresőjét.
Ennyi a történet és nem több!
Vannak tipikus falusi kártevők, egér, patkány és tipikus városi kártevők, pl. az ágyi poloska, csótány.
Ezzel nem azt mondom, hogy egér nem lehet városban, vagy csótány falun, de kevésbé jellemző egyikre, mint a másikra.
Ahhoz van köze, hogy hol mekkora a jövés-menés.
Minél több ember megfordul valahol, annál esélyesebb, hogy hoz valaki poloskát.
Például túristák szállodáról szállodára is vihetik, ez gyakori. Luxusszállodák ks érintettek!
De az anyagi helyzettől is függ, Budapest szegényebb kerületeiben gyakoribb. Gondolom nem mindenki tud kapásból 200 000 Ft-ot kifizetni irtásra, a panelokban pedig csak egyre terjed a kezeletlen fertőzés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!